De AfhaalBieb en de online Bibliotheek blijven open! | Oude IJsselstreek Vizier


Foto:

De AfhaalBieb en de online Bibliotheek blijven open!

  Nieuwsflits

Vanwege de harde lockdown, blijft de Bibliotheek tot en met 9 februari helaas gesloten. De Bibliotheek Achterhoekse Poort vindt het natuurlijk belangrijk dat u kunt blijven lezen. De online Bibliotheek is gelukkig altijd geopend. Geeft u de voorkeur aan een papieren boek? Dan kunt u ook terecht bij de AfhaalBieb. Hier kunt u van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren.

Hoe werkt de online Bibliotheek?

Als lid van de Bibliotheek, kunt u ook e-books en luisterboeken via www.onlinebibliotheek.nl lenen. U kunt inloggen met het nummer op uw bibliotheekpasje. Lukt het downloaden van de e-books of luisterboeken niet? Neem dan contact op met het Servicebureau via 088-0062929. U kunt als bibliotheeklid via de online Bibliotheek ook gratis gebruik maken van de TijdschriftenBieb, een app waarin u tijdschriften kunt lezen. Daarnaast kunt u op www.achterhoeksepoort.nl met diverse digitale bronnen de Bibliotheek in huis halen! Ook vindt u daar een uitgebreid aanbod van cursussen voor uw persoonlijke ontwikkeling.

Hoe werkt de AfhaalBieb?

Tot 9 februari is de AfhaalBieb bij alle vestigingen iedere maandag, woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Bij de AfhaalBieb kunt u van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren. U ontvangt een bericht wanneer u het bestelde materiaal kunt komen afhalen.

De Bibliotheek wil er nu ook graag voor u zijn. Hierbij staat úw veiligheid en gezondheid én die van haar medewerkers wel voorop. Het afhalen van een bestelling kan alleen wanneer u geen gezondheidsklachten heeft. Houd bij uw bezoek aan de AfhaalBieb minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en de medewerkers van de Bibliotheek.

De uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd, dus u hoeft niet bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn, krijgt u nog ruim de gelegenheid om uw geleende materialen boetevrij in te leveren.

Bestelling plaatsen

Heeft u een online account? Reserveer dan via Mijn Bibliotheek of de Iguana app. Of leen uw boeken bij de online Bibliotheek! Op de momenten dat de AfhaalBieb geopend is, kunt u ook telefonisch een bestelling plaatsen van het leesmateriaal dat u wilt lenen. Iedere vestigingen heeft daarvoor een eigen telefoonnummer:

Bibliotheek Gendringen                088-0062955

Bibliotheek Terborg                       088-0062953

Bibliotheek Ulft                                088-0062952

Bibliotheek Varsseveld                 088-0062954

Wanneer u niet precies weet welke titels te reserveren, kan de Bibliotheek ook een verrassingstasje voor u samenstellen. Is het voor u niet mogelijk om naar een van de vestigingen te komen? Geef dit dan ook telefonisch door, dan gaat de Bibliotheek op zoek naar een mogelijkheid om de bestelling bij u aan huis te bezorgen.

Meer informatie

Via www.achterhoeksepoort.nl, de Facebookpagina en de nieuwsbrief van de Bibliotheek Achterhoekse Poort blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Meer berichten