Tweede coronabundel Fred Eggink | Oude IJsselstreek Vizier


Fred Eggink (links) bij de plaquette in Buren
Fred Eggink (links) bij de plaquette in Buren (Foto: William Hoogteijling)

Tweede coronabundel Fred Eggink

  Nieuwsflits

Varsseveld - Na de eerste bundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’ over de eerste honderd coronadagen brengt Fred Eggink een tweede bundel uit. Onder de titel ‘Finish zonder streep’ heeft de oud-Varssevelder wederom honderd gedichtjes geschreven tijdens de tweede golf. De bekende auteur Ronald Giphart schrijft het voorwoord en illustrator Arie van Vliet, bekend van de Flipje-albums, zet bij elk gedichtje een treffende tekening.

De eerste bundel, destijds uitgereikt aan Diederik Gommers, was een groot succes. Gedurende enkele maanden was er zelfs een coronawandeling langs alle honderd gedichtjes in de stad Buren, die door duizenden mensen is bezocht.

Eggink, die eind vorig jaar benoemd is tot stadsdichter van Buren, heeft op oudejaarsdag een plaquette onthuld, waarop zijn eerste gedicht Bloesemland staat. Wethouder Niko Wiendels van de gemeente Buren omschreef de gedichtjes als ‘pareltjes van hoop’. Door een groot aantal lezers zijn ze ook wel getypeerd als ‘gedichtjes met een glimlach’.

De bundel is voor 15 euro te koop, voor 1 februari is de prijs 12,50 euro. De bundel komt medio februari uit en is te bestellen bij www.pakjetroost.shop

Van elk boekje gaat 5 euro naar een goed doel. Ditmaal is gekozen voor Rijnstate Vriendenfonds, dat diverse projecten op stapel heeft staan.

Meer berichten