Nieuwe publicatie over boerderij 't Olde Seesink | Oude IJsselstreek Vizier


<p>Boerderij &#39;t Olde Seesink aan de Harterinkdijk in de buurtschap Binnenheurne onder Varsseveld. Foto: Rob Seesink<br><br></p>

Boerderij 't Olde Seesink aan de Harterinkdijk in de buurtschap Binnenheurne onder Varsseveld. Foto: Rob Seesink

(Foto: )

Nieuwe publicatie over boerderij 't Olde Seesink

  Nieuwsflits

Varsseveld - De naam Seesink kom je in de omgeving van Varsseveld regelmatig tegen. Als naam van straten, boerderijen en een beek. 

De familienaam is te herleiden naar een boerderij in Binnenheurne.

De geschiedenis is opgeschreven in het boek ‘t Olde Seesink, waarvan onlangs een nieuwe vijfde editie is te lezen als pdf op de website Seesinkbeek, die wordt beheerd door Rob Seesink. Samen met neef Paul Seesink en diens echtgenote Anja heeft hij het boek samengesteld. 

Rob en Paul zijn rechtstreekse afstammelingen van de eerste Seesink en behoren tot de dertiende generatie van stambetovergrootouder Berendt Zesinck, de eerste pachter van de boerderij. Zij doken in hun familiegeschiedenis en zodoende ontdekten ze in archieven steeds meer. 

In de nieuwste uitgave zijn dan ook nieuwe gegevens en ‘ontdekkingen’ te lezen, onderverdeeld in de hoofdstukken: Boerderij ’t Olde Seesink, Pachters en Bewoners en ‘t Goet Seesink. 

Het boek is rijk geïllustreerd met afbeeldingen van huizen en interieurs, maar ook met kaarten en documenten. 

Het geeft veel historische informatie over de benaming, omgeving, leefomstandigheden en de diverse boerderijen met de naam Seesink.

Het boek is te raadplegen via:

seesinkbeek.nl/publicaties

Meer berichten