‘Meestal leuk, soms saai en pittig’


<p>Fenne Berendsen is thuis aan het werk voor school.</p>

Fenne Berendsen is thuis aan het werk voor school.

(Foto: Roel Kleinpenning)

‘Meestal leuk, soms saai en pittig’

  Nieuwsflits

Ulft - Net als zoveel andere kinderen is Fenne Berendsen uit Ulft gebonden aan thuisonderwijs. De 9-jarige leerling van groep 4 van de Mariaschool logt elke ochtend om 9.00 uur in voor online overleg met de juf. Na een half uur gaat ze vervolgens zelfstandig aan het werk met haar dagtaak. 

Als ze hulp nodig heeft, kan ze in de middag de juf nog raadplegen, maar meestal is dit niet nodig omdat ouders Inge en Patrick hun werkrooster zo plannen dat één van hen altijd in de buurt is van Fenne. 

“Het leukste is om voor 9 uur in te loggen zodat ik nog even met mijn klasgenoten kan kletsen en achtergrondjes kan uitkiezen”, vindt Fenne. “Meestal is het thuiswerk erg leuk, maar soms wel saai en pittig.” 

Inge: “Wij als ouders moeten dan alles uit de kast halen om het gezellig te houden. Rondje fietsen, van sommen een spelletje maken of cupcakes bakken: dat doet wonderen. We verwachten dat deze situatie nog wel even duurt, dus Fenne moet het wel echt zelfstandig kunnen, zodat ze dat later ook een keer bij de opa’s of oma’s kan gaan doen, want we kunnen niet steeds vrij nemen...”

Meer berichten