'Weet vooral wat ik niet goed kan'


<p>Chiel Nibbeling (links) na afloop van de 3-0 zege op MASV in het laatste competitieduel van vorig seizoen. (foto: Jan Ruland van den Brink)</p>

Chiel Nibbeling (links) na afloop van de 3-0 zege op MASV in het laatste competitieduel van vorig seizoen. (foto: Jan Ruland van den Brink)

(Foto: )
Elftal van...

'Weet vooral wat ik niet goed kan'

  Nieuwsflits

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam Chiel Nibbeling
Woonplaats Wehl
Geboortedatum 25 oktober 1992

1. Club en positie Verdedigende middenvelder bij Concordia Wehl. Ik ben een balafpakker. Ik weet wat ik kan en vooral wat ik niet kan. Aan de bal zijn er betere spelers, maar mijn doorzettingsvermogen is een kwaliteit. Ik ben in de senioren begonnen bij het derde. Via het tweede heb ik alsnog het eerste bereikt. Noem mij gerust een laatbloeier.

2. Familie Sinds een klein jaar woon ik samen met mijn vriendin Joyce in Wehl.

3. Beroep Accountmanager binnendienst bij Vink Kunststoffen in Didam. Mijn werk is ontzettend leuk. Met een team nieuwe klanten binnenhalen en targets halen, geeft voldoening.

4. Muziek Ik luister meestal naar de Top 40. Muziekprogramma’s als Beste Zangers en De Beste Singer-Songwriter zijn leuk. Festivals als de Zwarte Cross bezoek ik graag. Hopelijk kan dat straks weer.

5. Hoogte- en dieptepunt Dat ik toch het eerste heb gehaald en daarin nu al drie seizoenen een vaste waarde ben, is een persoonlijk hoogtepunt. Met het tweede ben ik gepromoveerd naar de hoofdklasse, dat was een mooi moment. Een dieptepunt op voetbalgebied heb ik gelukkig niet. Hamstringblessures achtervolgen mij wel een beetje.

6. Beste speler In het regionale amateurvoetbal Brian Smit. Zijn overstap naar Silvolde is volkomen verdiend geweest. Bij ons was hij de beste. Tijdens partijspellen op trainingen stond ik als verdedigende middenvelder vaak tegenover hem. Dat leverde altijd leuke duels op. Brian kan niet alleen goed voetballen, maar staat – ondanks zijn geringe lengte – ook zijn mannetje.

7. Televisie Sport kijken. Natuurlijk voetbal, maar ook sporten als Formule 1 en wielrennen. Nu heb ik minder vrije tijd om er goed voor te gaan zitten, maar eerder kon ik gerust uren kijken naar een bergetappe in de Tour de France.

8. Social media Op Twitter volg ik het amateurvoetbal uit de streek. Ook heb ik Facebook en Instagram, maar zelf plaats ik niet veel. Ik ben een volger. Op de bank hangen en door mijn tijdlijn scrollen, dat doe ik.

9. Corona Heb ik weinig last van. De sportschool zit weer dicht en dat is niet fijn, maar er zijn mensen die het zoveel zwaarder hebben. Kijk alleen al naar alle zorgmedewerkers. Zij verzetten bakken met werk en het einde is helaas nog niet in zicht. Voor die groep heb ik respect. Je hoort mij dan ook niet mopperen.

10. Vakantie Ik ben niet echt een vakantieganger. Mijn vriendin wil graag naar Mexico, dus daar gaan we ongetwijfeld nog heen.

11. Ambitie In 2I kunnen alle ploegen van elkaar winnen. Dat maakt de competitie spannend. Wij hebben minder creativiteit met het vertrek van Brian en Marco Corba. Toch zijn we een prima middenmoter.

Meer berichten