'Ook nu moeten we blijven kalken'


<p>V.l.n.r. Harrie Driever, Gerard Willemsen, Stef Vinkelvleugel, Wim Willemsem, Paul Niersman, Koos Lakwijk, Gerrit de Groot, Gert Thijsseling, Cor van Mierlo (co&ouml;rdinator) en Leo Aalders. &nbsp;Afwezig: Jan Geerts , Piet Weykamp en Bonnie Ikkink. </p>

V.l.n.r. Harrie Driever, Gerard Willemsen, Stef Vinkelvleugel, Wim Willemsem, Paul Niersman, Koos Lakwijk, Gerrit de Groot, Gert Thijsseling, Cor van Mierlo (coördinator) en Leo Aalders.  Afwezig: Jan Geerts , Piet Weykamp en Bonnie Ikkink.

(Foto: Roel Kleinpenning )

'Ook nu moeten we blijven kalken'

  Nieuwsflits

Ulft - Competitievoetbal van de amateurs zit er de komende tijd niet in. Een trainingspartijtje van de senioren op het veld is ook al maanden niet mogelijk. Wel mogen jongeren tot 18 jaar op het eigen sportpark trainen, maar dan weer geen gebruik maken van de kleedkamers. Ook is de kantine gesloten. Geen voetbal, maar het onderhoud aan de accommodatie moet wel blijven doorgaan.

door Marcel van Berkum

Het onderhoud van de terreinen is bij de amateurclubs in de regio over het algemeen in handen van oudere leden, die in hun pensioentijd de handen uit de mouwen willen steken voor hun cluppie. Bij SDOUC in Ulft is dat niet anders. Van maandag tot en met donderdag zijn de terreinmensen ook in coronatijd in de weer op sportpark De IJsselweide. Het werk wordt gecoördineerd door Cor van Mierlo. “We hebben een team van 15 personen, die op verschillende dagen aan het werk zijn. De velden worden gemaaid door De Groenmakers in opdracht van de gemeente, maar onze mensen doen alle andere werkzaamheden op en om de velden.” Dat betekent snoeien en maaien, want gras, onkruid en struiken trekken zich niks aan van Covid-19 en groeien in coronatijd gewoon door. “We beschikken over tien kleedkamers. Die worden in deze tijd niet gebruikt, maar de toiletten in de hal moeten we wel schoonmaken. SDOUC heeft geen beregeningsinstallatie op de velden. Dat gebeurt nog met slangen. We moeten wel blijven kalken”, zegt Cor. “Er worden dan wel geen wedstrijden gespeeld, maar de lijnen vervagen snel dus dat moet worden bijgehouden.”

Baldadig

Een groot deel van de activiteiten van het onderhoudsteam bestaat uit reparaties. De Ulftse tweedeklasser heeft op haar sportpark namelijk te maken met extreem veel overlast. De hoofdpoort is afgesloten, maar onverlaten weten op slinkse wijze op het sportpark, en dan met name op de tribune, te komen. Het blijft dan niet bij een jointje roken. Baldadige personen vinden het blijkbaar lollig om de kunststof stoelen op de tribune kapot te trappen. ‘’In het laatste halfjaar zijn er zo’n veertig stoeltjes kapot getrapt en een kunststof kuipje kost toch gauw 25 euro per stuk. We hebben maar besloten om een rij stoelen niet meer te vervangen, maar er een ouderwetse plank te installeren. Ook kunnen we dagelijks troep opruimen.” Het is natuurlijk ontmoedigend, maar de naam van de club is: Samenwerken Doet Overwinnen Ulftse Combinatie.

Consul

De 69-jarige Cor van Mierlo is sinds 1978 lid van SDOUC en voetbalde in de lagere elftallen. Naast beheerder van de accommodatie, die op De IJsselweide bestaat uit anderhalf kunstgrasveld, twee grasvelden en een oefenhoek, is hij ook consul. Cor beslist of er op een grasveld getraind en gevoetbald mag worden. Ook begeleidt hij de scheidsrechter bij thuiswedstrijden van het eerste elftal. Maar voorlopig even niet en hij denkt dat het dit seizoen ook niks meer wordt.

Meer berichten