<p>Leden van de werkgroep Annemie Migchelbrink (links) en Willa Holterman.</p>

Leden van de werkgroep Annemie Migchelbrink (links) en Willa Holterman.

(Foto: CEWE FOTOSCHAU)

Wereldlichtjesdag Gendringen: stilstaan bij gestorven kind

  Nieuwsflits

Gendringen - Wereldlichtjesdag is een herdenkingsdag dat vanuit Amerika is verspreid over de hele wereld. Op de tweede zondag van december, om 19.00 uur, worden wereldwijd kaarsen aangestoken om het gestorven kind te gedenken.

Ook in Gendringen is een werkgroep die hier gehoor aan geeft op zondag 13 december. In iedere tijdslijn wordt er dus om 19.00 uur herdacht.

“Iedereen die een kind moet missen, kent het verdriet. Verdriet dat groot is en niet uitgelegd kan worden. Het doet er dan niet toe of het gaat om een ongeboren baby of om een kind van 40 jaar”, zeggen werkgroepleden Annemie Migchelbrink en Willa Holterman. “Het is toch fijn dat je eenmaal per jaar lotgenoten bij elkaar kunt laten komen om troost en steun te vinden. En dan gaat het niet alleen over de ouders die een kind moeten missen, maar ook de naaste omgeving, zoals grootouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen.”

Dit uur van samenkomst wordt al jaren gehouden in de St. Martinuskerk in Gendringen.

Het thema van dit jaar is: ‘Wat je in je hart bewaart, raak je nooit kwijt’. Er is dit jaar geen koor, maar het orgelspel wordt verzorgd door Henk Bennink. “We schrijven voor een deel de teksten zelf, omdat het dan nog meer aanspreekt. Tijdens deze bijeenkomst van muziek en gebed, het noemen van de namen en het branden van kaarsen, staan we stil bij het gemis van het overleden kind. Als werkgroep zijn we blij dat we iets voor hun mogen betekenen. Woorden schieten vaak te kort. Maar een hand op je schouder, een goedbedoelde groet of knik kan net zo veel doen. We kennen allemaal wel mensen die een kind moeten missen. Soms dragen ze het verdriet al tientallen jaren in stilte met zich mee. Aandacht schenken aan een verlies van zoveel jaren geleden. Het doet hen goed.”

Tijdens de bijeenkomst worden de coronamatregelen nageleefd en dat betekent ook een beperkt aantal bezoekers. De viering is ook online te volgen. Kinderen onder de 13 hebben onbeperkt toegang. De kerk is 13 december open vanaf 18.30 uur. Dan is er tijd voor een praatje of een kaarsje te branden.

kerkdienstgemist.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden