NVVH-vrouwennetwerk Varsseveld stopt na 83 jaar


Foto: Martijn Kraan

NVVH-vrouwennetwerk Varsseveld stopt na 83 jaar

  Nieuwsflits

Varsseveld - NVVH-VrouwenNetwerk afdeling Varsseveld stopt aan het eind van dit jaar.

De oprichting was in 1937. De vereniging heeft ruim 83 jaar bestaan. Ze telt momenteel nog 84 leden.

"Het is een hechte vereniging", aldus een woordvoerder. "Maandelijks was er een interessante bijeenkomst, bezocht men een expositie of workshop en werd er gewandeld. Jaarlijks was er een reisje. De afdeling heeft een bridgeclub, drie leesgroepen en een eetclub die eenmaal per maand telkens een ander restaurant kiest om uit eten te gaan. De meeste leden hebben in de loop der jaren een bestuursfunctie vervuld. Hierdoor was het moeilijk nieuwe bestuursleden te vinden. Veel dames hebben begrip getoond en ingestemd met het besluit van het bestuur als vereniging te stoppen."

De verschillende clubs gaan zelfstandig verder. Het hele archief van de vereniging is op 25 november overgedragen aan het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Een gedeelte hiervan wordt gedigitaliseerd. De documenten worden bewaard in zuurvrije omslagen en net als de fotoboeken bewaard in een ruimte met een constante temperatuur van 18 graden Celsius.
Op vrijdag 20 november stond er een feestelijk afscheid gepland. Door de coronamaatregelen kon het aanbieden van een bankje met inscriptie aan boerderijmuseum Het Hofshuus (gemaakt door Het Houten Huis in Varsseveld) en een gezellig samenzijn met een hapje, drankje en muzikale omlijsting bij restaurant De Radstake helaas niet doorgaan.

In de loop van het komend jaar wordt dit alsnog georganiseerd zodra de omstandigheden het toelaten.

Meer berichten