Toos met echtgenoot en pastoor Marcel Smits
Toos met echtgenoot en pastoor Marcel Smits (Foto: stef hermsen)

Huldiging koorlid Gendringen

  Nieuwsflits

Gendringen - Tijdens de Eucharistieviering op zaterdag 21 november werd Toos Lohschelder-Reintjes gehuldigd wegens haar 40-jarig lidmaatschap van het kerkkoor Sint Martinus.

De viering viel samen met het feest van de patrones van het koor, Sint Caecilia.

Door de beperkingen in verband met corona was de viering zeer sober. Slechts 30 mensen, waaronder familie en koorleden, konden de huldiging meemaken.

Aan het eind van de dienst ontving ze de eremedaille in goud, een oorkonde en een kledinginsigne van de Sint-Gregoriusvereniging, een Nederlandse vereniging voor liturgische muziek in de Katholieke Kerk. De medaille werd opgespeld door haar echtgenoot Wim.

Jozef Giesen, vicevoorzitter van het kerkkoor, sprak zijn grote dank uit voor haar inzet en trouwe dienst voor het koor. Daarnaast had hij zeer waarderende woorden voor haar inzet voor de gehele parochiegemeenschap. Naast koorzangeres is Toos jarenlang voorzitster geweest van de locatieraad. Regelmatig is zij lectrice tijdens een kerkdienst. Ook leidt zij avondwakes, niet alleen in deze geloofsgemeenschap maar ook in andere geloofsgemeenschappen van de Maria Laetitiaparochie en is vaak voorgangster in een afscheidsviering.

Pastoor Marcel Smits las een brief voor van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging waarin dank werd uitgesproken voor haar verdienste voor de katholieke kerkmuziek in Nederland en waarin de wens werd uitgesproken dat ze zich nog lang mag inzetten voor de verzorging van de liturgische vieringen.

De woorden van dank werden onderstreept met een hartelijk applaus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden