fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmhuis DRU Industriepark draait door!

  Nieuwsflits

Nu er weer films vertoond mogen worden (voor maximaal 30 personen op geplaceerde plaatsen) heeft het Filmhuis van het DRU Industriepark weer voorstellingen in de planning, waaronder vier voorstellingen van "De beentjes van Sint Hildegaarde" die eerder werden afgelast.

“Hors Normes”
Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op woensdagavond 25 november de Franse komische dramafilm “Hors Normes” (ook bekend als “The Specials”) uit 2019. De film werd geregisseerd door de makers van "Les Intouchables": Olivier Nakache en Éric Toledano. In de hoofdrollen Vincent Cassel, Reda Kateb en Hélène Vincent. De film ging op 25 mei 2019 in première op het filmfestival van Cannes.

Over de film “Hors Normes”: Bruno en Malik houden zich reeds 20 jaar op in de leefwereld van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Ze hebben de leiding over twee non-profitorganisaties waar ze kansarme jongeren helpen hulpverlener te worden, om hierdoor te zorgen voor die extreme gevallen die door andere instellingen worden geweigerd. Tussen deze buitengewone persoonlijkheden groeit een intieme band. Woensdag 25 november, 20.00 - 21.54 uur; zaal open 19.45.

“De beentjes van Sint-Hildegard”
Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert de Nederlandse komische dramafilm “De beentjes van Sint-Hildegard” (2020) van regisseur Johan Nijenhuis. In de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege.
Voorstellingen op de volgende dagen en tijdstippen:
Zondag 29 november 20.00 - 21.43 uur, zaal open 19.30 uur. 
Woensdag 2 december 20.00 - 21.43 uur, zaal open 19.30 uur.
Woensdag 9 december 15.00 - 16.43, zaal open 14.30 uur.
Woensdag 9 december 20.00 - 21.43 uur, zaal open 19.30 uur.
NB: vanwege de grote belangstelling KAN het zijn dat een of meerdere voorstellingen uitverkocht zijn!

Over de film “De beentjes van Sint-Hildegard”  Jan en Gedda zijn 35 jaar getrouwd; Gedda houdt echter zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt Gedda zijn kleding, vriendschappen en vakanties. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen en ziet hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling veranderen.

De film wordt grotendeels gesproken in de Twentse streektaal, met diverse bekende Twentse acteurs en actrices, zoals Leonie ter Braak, Daphne Bunskoek, Ferdi Stofmeel, Stef Assen, Jos Brummelhuis en Jan Roerink. De film is gebaseerd op de Tsjechische film Teorie Tygra uit 2016 en ging op 13 februari 2020 in première.

Voor alle genoemde voorstellingen geldt:
Corona: Vanwege de Covid-19 maatregelen mogen er maximaal 30 personen per voorstelling aanwezig zijn op geplaceerde plaatsen. Reserveer daarom vroegtijdig! Hopelijk worden de maatregelen z.s.m. verruimd en mogen er weer 100 mensen per voorstelling toegelaten worden. Houd daarom de website dru-industriepark.nl in de gaten!
Alle voorstellingen vinden plaats in de Rabobankzaal in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark, Hutteweg 24, Ulft (vanaf 12 jaar). Een kaartje kost € 7,--, inclusief online bestelkosten, via de website dru-industriepark.nl of telefoon 0315-200150.

Verder in december
Als er begin december meer duidelijkheid is over de Corona ontwikkelingen, worden veertien  voorstellingen tussen 16 en 30 december gepland, met diverse nieuwe films voor jong en oud. Deze filmtitels en data worden z.s.m. bekendgemaakt.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden