‘Blik op ons dorp’ niet compleet? De OVGG helpt


Op zoek naar de ontbrekende foto
Op zoek naar de ontbrekende foto (Foto: M. Lukassen)

‘Blik op ons dorp’ niet compleet? De OVGG helpt

  Nieuwsflits

Ulft - Tijdens de actie met plaatjes voor het boek ‘Blik op ons dorp’ bleek al snel dat op de sociale media een enorme ruilactie op gang kwam. Op diverse Facebookpagina’s verdween het gewone aanbod van nieuws en foto’s uit de omgeving naar de achtergrond. De handel in fotootjes uit de voormalige gemeente Gendringen was ineens een hot item. ‘Wie heeft…?’ en ‘Ik heb de volgende nummers dubbel…’ Voor wie het boek nog lege vakjes vertoont, is er hoop…

Nu de actie is beëindigd en de ruildagen door coronaregels niet kunnen doorgaan, komt de OVGG met een plan waardoor de laatste ontbrekende foto’s toch kunnen worden bemachtigd. 

Iedereen die nog foto’s nodig heeft, kan bij Albert Heijn Ulft een reactieformulier afhalen en daarop invullen welke nummers nog nodig zijn om het album te voltooien. Doe deze met jouw overgebleven (dubbele) plaatjes in een envelop in de ‘Blik op ons dorp’-bus bij Albert Heijn. 

Bij de OVGG wordt daarna gezocht tussen alle ingeleverde plaatjes of jouw plaatje ertussen zit. Iedereen die het formulier heeft ingeleverd krijgt na verloop van tijd, het kan wel even duren, bericht waar de gevraagde plaatjes kunnen worden afgehaald. 

Op deze manier hoopt de OVGG dat iedereen het boek ‘Blik op ons dorp’ compleet krijgt. Garantie dat iedereen alle ontbrekende plaatjes ontvangt, kunnen ze niet geven, maar ze doen hun best om dit project te doen slagen. Daarvoor is het wel nodig dat iedereen de overgebleven plaatjes, met of zonder reactieformulier, inlevert. Hoe meer er wordt ingeleverd des te meer kan er worden uitgedeeld. Op die manier kan de OVGG zoveel mogelijk aanvragen honoreren.

De stroom aan reacties die de vereniging heeft gekregen zijn enorm. Een vraag sprong eruit: ‘Kan ik van die foto van mijn huis (of straat of familieleden) een vergroting krijgen?’ 

De fotowerkgroep van de OVGG beschikt over een professionele scanner en kan nu ook afdrukken in grotere formaten leveren. Het antwoord is dus ja. Alles tegen een redelijke vergoeding.

Ook via de Facebookpagina ‘De olde dorpskiek-ovgg’ kan het reactieformulier worden gedownload en uitgeprint. De website ovgg.nl geeft nog meer informatie over deze ruilactie.

Meer berichten