Lokaal Sinterklaaskleurboek


<p>Joyce met haar handgemaakte Sinterklaas-kleurboeken.</p>

Joyce met haar handgemaakte Sinterklaas-kleurboeken.

(Foto: Joyce Schieven)

Lokaal Sinterklaaskleurboek

  Nieuwsflits

Ulft - Alle pepernoten nog aan toe! Het wordt wel een beetje een gekke sinterklaasviering dit jaar. Geen grote intochten, minder huis-aan-huis bezoeken. Ook Joyce Schieven zag dit gebeuren en begon in oktober al met het maken van een Sinterklaas kleurboek, dat alle kinderen in de gemeente Oude IJsselstreek toch weer een beetje met elkaar zou verbinden in deze corona-Sinterklaastijd.

“Het begon in de herfst met een kleurplaat voor mijn dochtertje: zij wilde graag paddenstoelen kleuren. Daarna kwam al snel de vraag voor een kleurplaat van Sinterklaas…. toen werd het idee voor een Sinterklaas-kleurboek geboren! Ik wilde het wel een lokaal tintje geven, dus bedacht ik om voor ieder dorp in de gemeente één kleurplaat te maken. Alleen moest ik toen nog wel ‘even’ 15 kleurplaten maken en dat was tóch wel meer werk dan ik dacht, haha! ”

Alle 15 dorpen in de gemeente Oude IJsselstreek hebben nu een eigen, handgemaakte kleurplaat in het boek. Met daarin verwijzingen naar het dorp, zoals de kerktoren, een bekend gebouw of een plaatselijke vereniging. Soms zit er ook een corona-twist in verstopt, zoals een pepernoten-teststraat. Achterin het boek staan alle verstopte aanwijzingen, zodat je kunt kijken of je ze allemaal gevonden hebt. De grappige, handgemaakte kleurplaten zijn eigenlijk een perfect decembercadeautje voor jong én oud. En ook een geschikt extraatje van een werkgever aan hun (thuiswerkende) werknemers met kinderen in deze tijd.

Het kleurboek ‘Sinterklaas door heel de Oude IJsselstreek’ is voor 5,95 euro te bestellen via www.wilgenwilg.nl. Ze zijn ook te koop bij: Golfclub ’t Lohr in Voorst, Winkel&Zo in Varsseveld en Halte Bontebrug.


Meer berichten