Flyer soepactie
Flyer soepactie (Foto: Jubal)

Soepactie Jubal volledig via voorverkoop

  Nieuwsflits

Varsseveld – Al sinds 1993 organiseert muziekvereniging Jubal in januari haar soepactie: van deur tot deur met soep en worst. Corona dreigde dit jaar roet in het eten te gooien. De vereniging heeft de oplossing gevonden met een digitale soepshop en een drive-thru.

“Normaal gesproken gaan we tijdens de soepactie van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp.”, legt bestuurslid Martine Lubbers uit. “Verdeeld over ruim 30 teams verkopen we dan ongeveer 2.000 liter soep en honderden rookworsten. ”

De soepactie is belangrijk voor de vereniging. Het was dan ook van belang een coronaproof variant te bedenken. “Nu in coronatijd zal niet iedereen bezoek aan de deur waarderen. Ook is het geen optie om de leden samen in auto’s te laten rijden”, vervolgt commissielid Mandy Bruggink. “We moesten dus iets anders verzinnen."

Jubal heeft gekozen om alle klanten vooraf te laten bestellen. De bestelling kan worden geplaatst in de soepshop: www.jubalvarsseveld.nl/soepshop. Ook kan er worden gebeld of geappt met Martine Lubbers: 06-10595083. Bestellen kan tot 31 december 2020. “Die deadline is er omdat er tijd nodig is de soep vers te maken en in te vriezen”, legt Martine Lubbers uit. “We vragen het publiek dus een paar weken vooruit te denken. We hopen dat dit lukt en dat de achterban net zo trouw als anders bestelt”.

Bezorging en drive-thru

Op zaterdag 31 januari wordt de bestelling vervolgens veilig thuisbezorgd. Wie die ochtend niet thuis denkt te zijn, kan kiezen voor afhalen in de speciaal daarvoor aangelegde soep-drive-thru.

Verras een vriend

Ook nieuw dit jaar is een persoonlijke boodschap bij de bestelling. “In deze rare coronatijden zijn veel mensen eenzaam, of verdienen een hart onder de riem.”, legt Mandy Bruggink uit. “Wij bieden daarom de optie om de bestelling bij iemand anders te laten bezorgen, met daarbij een persoonlijke boodschap”. Twee vliegen in één klap dus: steun voor de ontvanger en voor de vereniging.

Geld ophalen voor jeugdleden

Jubal hoopt met de actie geld op te halen voor haar jeugdopleiding. Jubal is de grootste muziekvereniging van de gemeente met de meeste jeugd. Er moet dan ook voortdurend worden geïnvesteerd. Met name instrumenten zijn zeer prijzig.

Speciale aanbieding

De soep kost vijf euro per liter, de rookworst 2,50 euro per stuk. De aanbieding is twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts twaalf euro.

www.jubalvarsseveld.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden