<p>NVC-linksback Remco Wieggers (midden) komt net te laat om de bal te veroveren tegen Westendorp. Bron: Westendorp</p>

NVC-linksback Remco Wieggers (midden) komt net te laat om de bal te veroveren tegen Westendorp. Bron: Westendorp

(Foto: )
Elftal van...

'Spelen in januari zie ik niet gebeuren'

  Nieuwsflits

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam Remco Wieggers
Woonplaats ’s-Heerenberg
Geboortedatum 8 januari 1992

1. Club en positie Bij NVC speel ik vooral als linksback. We hadden de laatste jaren een krappere selectie. Daardoor speelde ik soms als rechtsback of centraal achterin. Ik ben een rechtspoot, maar redelijk tweebenig. Van jongs af aan heb ik dat erin geslepen. Ik red mij goed op de linkerkant.

2. Familie Sinds twee jaar woon ik samen met Arlena. Daarvoor woonde ik bij mijn ouders. Ik heb een tweelingbroer en een zus.

3. Beroep Douaneconsultant. We geven bedrijven advies bij de import en export van producten van en naar landen buiten de Europese Unie. Dat doen we voor transport door de lucht en over weg en zee.

4. Muziek Ik luister naar radiomuziek, zowel op het werk als thuis. Meestal is 3FM de zender die erop staat. Aan playlisten op Spotify en zo doe ik niet.

5. Hoogte- en dieptepunt In de jeugd ben ik met de C1 van NVC kampioen geworden. Een hoogtepunt van een flinke tijd geleden. Een recenter hoogtepunt is de 7-0 winst op Den Dam uit 2016. Mijn dieptepunt komt ook uit die tijd, namelijk een ernstige knieblessure. Ik had mijn voorste kruisband afgescheurd en ook de buitenkant van mijn meniscus was beschadigd. Alles bij elkaar duurde het een jaar voordat ik weer fit was. Eerlijk gezegd speel ik nog altijd niet vrijuit. Ik ben voorzichtiger. Die blessure zit tussen de oren.

6. Beste speler Virgil van Dijk. Hij kampt nu ook met een zware blessure. Zijn afwezigheid is een gemis voor Oranje. Ik vind hem als verdediger heel compleet. Hij is groot en stevig, sterk in de lucht en aanvallend goed. Met hem heb je echt een stok achter de deur. Niet veel spelers komen langs hem op.

7. Televisie Een serie of film op Netflix of Videoland. Homeland en La Casa de Papel zijn vet. Van die laatste serie komt een nieuw seizoen eraan.

8. Social media Maak ik zelf niet veel gebruik van. Op Facebook en Instagram check ik wat er om mij heen gebeurt. En zo soms stuur ik op Snapchat iets naar vrienden.

9. Corona We moeten ons aan de maatregelen houden, dus mijn leven komt neer op werken en mezelf thuis vermaken. Ik probeer twee keer per week naar de sportschool te gaan. Groepslessen als bodypower en spinning zijn leuk, maar ja, ook dat mag nu niet meer. Dat maakt de stap groter om te blijven gaan.

10. Vakantie Ik wil nog weleens naar Zuid-Afrika. Mijn ouders en zus zijn er al geweest en vonden het prachtig. Op safari gaan en de big five in het echt zien, lijkt mij mooi.

11. Ambitie Met NVC de titel pakken in de vijfde klasse. We hebben nieuwe spelers erbij. Met zes punten uit drie duels was onze start rooskleurig. Maar nu corona opnieuw heeft toegeslagen, vrees ik dat het nog lang duurt voordat we weer mogen. Voetballen in januari zie ik niet snel gebeuren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden