Column Remko Alberink: Kramp | Oude IJsselstreek Vizier


Foto:

Column Remko Alberink: Kramp

  Nieuwsflits

Kramp. Velen van de lezers zullen een vertrokken gezicht trekken, denkend aan een pijnscheut in een van de vele spiergroepen die het lichaam rijk is. Voor mij is het daarnaast ook nog eens het bedrijf in Varsseveld, én wat voor een bedrijf.

Bij het begin van mijn werkzame leven heb ik ruim zes jaar bij een dochteronderneming van Kramp in Varsseveld gewerkt, op de afdelingen logistiek en later verkoop. En dat deed ik, al combinerend met mijn journalistieke werkzaamheden, met buitengewoon veel plezier.

Voor hen die onverhoopt deze diamant binnen de gemeente Oude IJsselstreek niet kennen: Kramp is een bedrijf dat is uitgegroeid tot de grootste leverancier van onderdelen en accessoires in de agrarische sector in Europa. Een bedrijf dat niet is gevestigd in een voorstad van Parijs, niet in Frankfurt en ook niet op een industrieterrein ten oosten van Milaan, maar gewoon in Varsseveld, aan de Breukelaarsweg. Kramp lijkt wel beetje een trendsetter, want waar menig internetwinkel de laatste jaren adverteert met ‘vandaag besteld, morgen in huis’, was dat in de vorige eeuw bij Kramp al een vanzelfsprekendheid.

Kramp is door de jaren heen gegroeid en gegroeid, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Na mijn vertrek heb ik tot op de dag van de dag contact met collega’s van toen; veel Varssevelders met een DNA van hard werken, eerlijk zaken doen, voetbal en in het weekeinde een biertje (of een paar biertjes). Dat het een geliefde werkgever is, blijkt mij uit de oud-collega’s die in het verleden hun heil elders zochten vaak bedrogen uitkwamen en niet wisten hoe snel ze weer moesten solliciteren bij hun oude werkgever.

Natuurlijk werken er ook veel mensen ‘van buiten’, hetgeen geen slechte zaak is. Het bedrijf floreert en is beeldbepalend bij de entree van het dorp als je vanuit de richting Aalten of van de Twenteroute via de N318 komt en Varsseveld in rijdt.

Ooit begon de 34-jarige ondernemer Johan Kramp in 1951 als eenpitter, door de jaren heen breidde het concern zich uit, en momenteel is het in meer dan 24 Europese landen actief en mondiaal bekend. De vestiging in Varsseveld kende door de jaren heen een uitbreiding, en een uitbreiding en een uitbreiding, het is 24/7 actief om haar klanten te bedienen. Wie aan Oude IJsselstreek denkt, denkt bijvoorbeeld aan highlights als de DRU in Ulft, de kerk in Etten, het wandelen in Engbergen, maar mag zeker dat bedrijf in het noordelijk deel van de gemeente niet overslaan. Een diamant om te koesteren, ook al doet de naam en de grimas op het gezicht waarmee ik dit artikel begon, heel anders vermoeden.

Meer berichten