<p>Ruud Eijmans van Scouting Gendringen met aantal Welpen en Scouts in het nieuwe tenue.&nbsp;</p>

Ruud Eijmans van Scouting Gendringen met aantal Welpen en Scouts in het nieuwe tenue. 

(Foto: Roel Kleinpenning )

Jeugd gaat heel graag naar scouting

  Nieuwsflits

Gendringen - Scouting Nederland heeft te maken met lange wachtlijsten. Ook bij Scouting Gendringen is de vraag om bij de scouting te mogen groot. “Wij hebben voornamelijk een ledenstop omdat we ruimtegebrek hebben”, zegt Ruud Eijmans, voorzitter Scouting Gendringen.

door Carla van der Meer

“We zijn bezig met een nieuwe locatie tussen Gendringen en Ulft. We merken dat de jeugd graag bij de scouting wil, maar dan hebben we ook meer vrijwilligers nodig.”

Het huidige gebouw van de scouting aan de Tulpstraat is verouderd. De scoutinggroepen hebben daar te weinig ruimte om uit te breiden. “De nieuwe locatie waar we mee bezig zijn, is bij de ijsbaan tussen Gendringen en Ulft”, laat Eijmans weten. “We hebben daar een paar jaar geleden al een fruitbos geplant.”

Leiding welkom

De scouting telt vijf gemixte groepen. “De Welpen en de Scouts zitten al bijna aan de max wat leden betreft”, aldus Eijmans. “We mogen van geluk spreken dat we er wat jeugdige leiding bij hebben. Maar dat stopt vaak als ze elders gaan studeren. Nieuw jeugdige leiding, maar ook wat oudere leiding is altijd welkom.”

Corona

Corona heeft niet zozeer invloed op het ledenaantal, maar wel op de activiteiten. “Tot 17 jaar kunnen alle activiteiten nog wel gedaan worden, vooral de buitenactiviteiten”, laat Eijmans weten. “Boven die leeftijd doen we nu zoveel mogelijk activiteiten buiten. En activiteiten op locatie zijn er niet meer bij. Dat is wel jammer, want we gaan er graag op uit. Verder nemen we alle voorzorgsmaatregelen, zoals die aangegeven worden: anderhalve meter afstand, een desinfectiepaal en ouders die niet het terrein op mogen. Iedereen houdt zich keurig aan de afspraken. Als bestuur laten we ons regelmatig zien om contact te houden met de groepen. Het gaat super. Iedereen is heel enthousiast om avonden met de jeugd te draaien.”

Jubileum

Eijmans hoopt dat corona geen roet in het eten gooit bij het jubileumjaar, volgend jaar, als Scouting Gendringen 75 jaar bestaat. “We zijn al wel met de voorbereidingen begonnen”, vertelt hij. “Het draaiboek voor het jubileumjaar ligt al klaar. Het moet een jaar vol met activiteiten worden. Het zou mooi zijn als de nieuwbouw gelijk valt met het jubileumjaar.”

De nieuwbouw wordt een multifunctioneel gebouw. “Verder willen we een voedselbos en een speelbos maken”, zegt Eijmans.”Het wordt een mooie locatie waar mensen doorheen kunnen wandelen en hun eigen voedsel en fruit kunnen plukken. We hebben er ook een bijenstal staan. We hopen dat we een grote reünie kunnen organiseren en dat we met de nieuwbouw kunnen starten.”

Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. We doen veel buitenactiviteiten zoals kanovaren, vlottenbouwen en kampvuurtjes maken”, zegt Eijmans. Informatie: www.scoutinggendringen.nl of Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden