<p>Jan-Willem Boezel, Marjolein Boezel en Ronald Ruesink met de finalisten-vlag. </p>

Jan-Willem Boezel, Marjolein Boezel en Ronald Ruesink met de finalisten-vlag.

(Foto: )

Van Raam finalist Koning Willem I Prijs

  Nieuwsflits

Varsseveld - Fietsenfabrikant Van Raam uit Varsseveld is één van de drie finalisten voor de prestigieuze Koning Willem I prijs in de categorie MKB. 

Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, innovatie en duurzaam en goed ondernemerschap hebben laten zien maken kans op deze prijs en mogen Koningin Máxima verwelkomen in hun bedrijf. De Koning Willem I Prijs wordt gezien als de belangrijkste prijs voor ondernemingen in het MKB.

Oscar van bedrijfsleven

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een bedrijf uit het MKB en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

De jury, bestaande uit prominenten uit het Nederlandse bedrijfsleven met als erevoorzitter koningin Máxima, heeft negen finalisten gekozen in de categorieën grootbedrijf, MKB en Duurzaam Ondernemerschap. Zij hebben onlangs knopen doorgehakt. Dat heeft per categorie tot drie finalisten geleid. De komende weken bepaalt de jury wie zich winnaar mag noemen in elk van de drie categorieën.

Van pitch tot finalist

Na de inschrijving begin dit jaar, werd in maart bekendgemaakt dat Van Raam bij de 12 genomineerden hoorde. In september mocht Van Raam met behulp van een pitch zichzelf presenteren aan de vakjury.

Donderdag 22 oktober werd de directie van Van Raam (Marjolein Boezel, Jan-Willem Boezel en Ronald Ruesink) verrast met het nieuws dat Van Raam één van de drie finalisten is. De Koning Willem I Stichting had hiervoor een mooie videoboodschap opgenomen.

Marjolein Boezel : “Wat een mooie verrassing. Met dank aan alle mensen die bij Van Raam werken. Wat een mooi compliment voor ons allen!”

De jury was zeer te spreken over Van Raam: “Door het produceren van unieke, aangepaste fietsen geeft Van Raam beweging terug aan degenen die dat zijn verloren. Het bedrijf is onderscheidend op gebieden als duurzaamheid, innovatie, en HRM beleid. Persoonlijke verhalen, bijzondere binding met de medewerkers en bovendien oog voor zorg staan voorop bij Van Raam.“ Ook vermelden zij dat Van Raam één van de drie mooiste bedrijven is in de categorie MKB in Nederland en vinden zij het fantastisch om te zien dat Van Raam haar fietsen produceert in een moderne, schone en vrijwel energieneutrale fabriek. Zij noemen Van Raam de absolute voorloper in dit specifieke marktsegment. 

Jury: “Jullie hebben deze finaleplek verdiend, omdat jullie het mogelijk maken dat mensen met een beperking toch kunnen fietsen en bewegen.”

Gaat Koningin Máxima een bezoek brengen aan Van Raam in Varsseveld?

Op 25 november 2020 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Doorgaans gebeurt dit tijdens een feestelijk evenement, maar vanwege het coronavirus wordt dit nu op andere wijze, maar zeker niet minder feestelijk, gedaan. Na de bekendmaking bezoekt normaal gesproken de erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, Hare Majesteit Koningin Máxima, de winnaar.

Overige finalisten
De overige finalisten voor de KWI Prijs 2020 in de categorie MKB zijn Anthura en Von Gahlen. In de categorie Grootbedrijf zijn dit AWL, CSU Groep B.V. en Dura Vermeer. Als laatste wordt er ook een plaquette uitgereikt in de categorie voor Duurzaam Ondernemerschap. De finalisten voor deze plaquette zijn Gulpener Bierbrouwerij, P.G. Kuijpers & Zonen en Tony’s Chocolonely.

Over Van Raam 

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen. Dit zijn individuele- en meer persoons fietsen voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen,  scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen,  loophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Op de meeste van deze aangepaste fietsen is unieke Van Raam trapondersteuning mogelijk. De fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika.

Van Raam produceert al 110 jaar fietsen, in de afgelopen 35 jaar met de focus op aangepaste fietsen. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek gefabriceerd. De fietsen worden geproduceerd in Varsseveld in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Met ongeveer 230 werknemers maakt Van Raam Nederlandse kwaliteitsfietsen voor volwassenen en kinderen met een beperking die op zoek zijn naar meer veiligheid en stabiliteit tijdens het fietsen.

In het moderne bedrijf hanteert Van Raam een innovatief bedrijfsbeleid en maken ze gebruik van innovatieve en moderne technieken. Kwaliteit en duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Van Raam. Daarnaast wordt Van Raam als een voorbeeld bedrijf gezien voor Smart industry, Smart Working en het samenwerken met bedrijven uit de omgeving en de verbindingen die Van Raam maakt met opleidingen van LBO tot en met Universitair niveau. Naast aan aantal Innovatie awards heeft Van Raam op al deze gebieden veel onderscheidingen gewonnen. De cultuur van Van Raam kenmerkt zich als open, gastvrij en informeel.

Als fabrikant van aangepaste fietsen heeft Van Raam het streven om zoveel mogelijk mensen duurzame en eigentijdse mobiliteit aan te bieden. Dit doen zij voor mensen met een beperking, maar ook voor mensen die niet (meer) op een traditionele tweewieler durven of kunnen fietsen. Van Raam is van mening dat als mensen met een beperking langer mobiel en zelfstandig kunnen zijn, ze gelukkiger zijn. Van Raam wil dan ook graag een bijdrage leveren aan de integratie van mensen met een beperking in de samenleving, “Let’s all cycle”.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden