SVGG ligt stil, maar strijdt positief door | Oude IJsselstreek Vizier


Gregor Gross-Bolting (links) en Bas Ter Voert. (foto: Roel Kleinpenning)
Gregor Gross-Bolting (links) en Bas Ter Voert. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )
coronavirus

SVGG ligt stil, maar strijdt positief door

  Nieuwsflits

Megchelen - Het amateursportgebeuren ligt momenteel overal zo goed als stil. Ook bij voetbalvereniging SVGG is er behalve de pupillentrainingen nauwelijks activiteit te bespeuren. Alhoewel bestuursleden dit seizoen op sportief gebied als een verloren jaar zien, is er door de saamhorigheid en het begrip van de leden goede hoop ongeschonden uit dit tijdperk te komen.

door Reinier Kroesen

Op een herfstige zaterdagmiddag ontsluiten voorzitter Gregor Gross-Bölting en Bas ter Voert (penningmeester) voor het eerst sinds weken de kantinedeur. Het is er doodstil, anderhalvemeterstrepen op de vloer, een registratielijst bij de ingang en stoelen aan tafels op gepaste afstand zijn stille getuigen van een onalledaagse periode.

In de stress

Gregor: “Wij zijn net als andere verenigingen na de zomer weer gestart met trainingen en wedstrijden. Spelen zonder publiek viel niet mee. Begin september schoot iedereen nog in de stress, later werd duidelijk hoe de richtlijnen te handhaven en ging het beter.”

Op ruim 1.000 inwoners heeft Megchelen relatief weinig coronagevallen. Bas ter Voert: “Dat zal ook komen door onze ligging. Wat onze kantine betreft: die inkomstenbron is erg belangrijk voor ons. Die was al beperkt open, we hebben het terras buiten vergroot, zo hadden we dat ook in het najaar en de naderende wintermaanden voor ogen. Onze sporthal werd ingericht als enorme kleedruimte voor eigen voetballers. Verdeeld over de beide kleedkamers konden spelers van de uitvereniging zich omkleden. Inmiddels zijn onze spaarpotjes aangesproken, ook opbrengsten van enkele acties zijn al gebruikt. Zo hadden we dit voorjaar de glasvezelcampagne, we hebben geholpen die te promoten. Daarnaast een kortingsbonnenactie samen met onder meer sponsoren.”

Bas blijft optimistisch: “We zijn een gezonde vereniging, met betrokken leden, sponsoren en veel vrijwilligers.”

Gregor: “Er is geen achterstallig onderhoud, we hoeven niets te laten. Voor onze nieuwe begroting moeten we wel in de glazen bol kijken. We ontvingen tijdens de eerste lockdown overheidssubsidie, nu loopt een aanvraag voor de TASO-regeling (Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19). Vaste kosten zoals die van trainers lopen gewoon door, de betrokkenheid van de SVGG-leden is gelukkig groot, die blijven gewoon hun contributie betalen.”

Sportief en praktisch worden leden en ouders gemotiveerd via diverse WhatsApp-groepen. Gregor: “En ik denk dat hoofdtrainer Patrick Visser zo zijn mensen scherp houdt om gedisciplineerd te blijven. Als club hebben we eigen mondkapjes laten maken met ons logo.”

SVGG staat voor SportVereniging Gedion Garde. Die naam is tijdens de oprichting in 1947 bedacht door kapelaan Terhorst. Hij vond de Bijbelse strijder - die met weinig mensen grote legers wist te verslaan - symbool staan voor hoe het kleine dorp zich door de eeuwen wist te weren tegen grote gevaren. En, ook nu houden Megchelen en SVGG zich goed staande in de strijd met die pandemie van Bijbelse proporties!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden