Dierenarts terug naar Silvolde


<p>Vlnr: Assistentes Ans en Anne en dierenarts Diana Heijink-Korb. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Vlnr: Assistentes Ans en Anne en dierenarts Diana Heijink-Korb. (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning )

Dierenarts terug naar Silvolde

  Nieuwsflits

Silvolde - Slingeland Dierenartsen heropent op 2 november de praktijk in Silvolde. “Twee jaar geleden hebben we een hoofdlocatie van Slingeland Dierenartsen geopend in Varsseveld”, vertelt dierenarts Diana Heijink-Korb.“De vestiging in Silvolde was alleen nog open voor gezelschapsdieren. We zaten in een te groot pand. In augustus hebben we het pand in Silvolde verkocht. Maar veel mensen vonden het jammer dat ze hier niet meer terecht konden. Daarom hebben we een gedeelte terug gehuurd en vanaf 2 november hervatten we onze werkzaamheden weer op onze ‘oude’ stek in Silvolde.”

door Carla van der Meer

Toen de hoofdlocatie in Varsseveld open ging, bleven ook de vestigingen in Aalten, Silvolde, Ulft en Dinxperlo open. Die in Westendorp ging dicht. “In maart kwam corona en tijdens de lockdown sloten we Dinxperlo en Silvolde”, zegt Heijink. “We konden Silvolde niet open houden, omdat er vanwege corona extra personeel nodig was. Bij elke spreekkamer moet een assistente zijn die de dieren van hun baasjes kan aannemen. Bovendien gebruikten we nog maar een klein deel van het pand.”

“Ondertussen hadden we ons pand in Silvolde in augustus verkocht. We kregen veel telefoontjes met de vraag wanneer Silvolde weer open ging. We kregen de mogelijkheid om een gedeelte van het pand terug te huren van de nieuwe eigenaar. We gebruiken de ruimtes waar we eerder ook zaten. Een groot deel van de inrichting is nog aanwezig. De klanten kunnen met hun dieren weer terug naar de vertrouwde omgeving. We merken dat veel mensen het fijn vinden dat ze met hun dier dichtbij huis terecht kunnen bij de dierenarts of dat ze even binnen kunnen lopen voor preventieadvies, puppy-consult of voor voer.” Ook de vertrouwde gezichten komen terug. Heijink werkt hier samen met dierenarts Selina Norbart en de assistentes Ans en Anne. “Het is fijn dat we weer op oude locatie aan het werk kunnen”, geeft Heijink aan. “Het zijn sympathieke mensen die het pand gekocht hebben. We hopen op een fijne samenwerking.”

“We konden nog een deel van het pand missen”, vertelt Ron van der Borg van pandeigenaar Van der Borg Security. “Het is mooi dat we elkaar zo kunnen helpen. Het is een goede samenloop. Voor ons is het ook fijn, want zo leren we meteen mensen in Silvolde kennen. We komen zelf uit Duiven en zijn nieuw hier. We merken dat mensen die met de hond langslopen even een gesprek aanknopen. Er wordt heel positief op gereageerd dat de praktijk weer terugkomt. Het is voor ons allemaal een goede zet.”

Meer berichten