Ria Gesink van de Keerkring overhandigt de cheque aan Vera Koning (l.) en aan Janette Alink (r) van VPTZ
Ria Gesink van de Keerkring overhandigt de cheque aan Vera Koning (l.) en aan Janette Alink (r) van VPTZ (Foto: Ineke Lensink)

De Keerkring deelt uit.

  Nieuwsflits

De Kringloopwinkel "De Keerkring" van stichting DAK die werkt zonder winstoogmerk, heeft recentelijk de gemaakte winst over het afgelopen jaar weer kunnen besteden aan goede doelen op maatschappelijk en sociaal terrein. Ieder jaar wordt zorgvuldig een selectie gemaakt van kanshebbers om een geldbedrag te kunnen ontvangen om het goede doel te helpen ondersteunen. Normaal gesproken worden de genomineerden uitgenodigd voor een bijeenkomst maar dit jaar zijn de cheques corona proof individueel uitgereikt.

De bijdragen zijn dit jaar uitgereikt aan Chr.Muziekvereniging Jubal voor de wijze waarop deze vereniging de jeugd stimuleert om zich te interesseren voor muziek. De bijdrage van 1000 euro is bedoeld voor de aanschaf van diverse instrumenten voor de jeugdafdeling. Ook stichting Chale, die zich richt op kansarme kinderen in Ethiopie, ontving eveneens een bijdrage van 1000 euro voor haar goede werk. Ook de stichting Joni is actief in Ethopie en richt zich met name op scholing en begeleiding van mensen met een beperking  en ook voor dit doel was 1000 euro beschikbaar. De stichting "Gaan voor Gambia" ontving een bedrag van 500 euro als bijdrage voor haar ondersteuning voor haar activiteiten op het gebied van onderwijs, scholing, werk en inkomen, welzijn en gezondheidszorg. De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) in de zuid-west Achterhoek ontving voor hun zware en nuttige werk ook een bijdrage van 1000 euro. Overige verenigingen zoals het Solidariteitsfonds, Stichting CHOE en basisschool de Meeander deelden ook mee dit jaar.

Het goede werk van kringloopwinkel "De Keerkring" in Varsseveld toont hiermee weer eens aan dat met een 2e leven van de ingeleverde spullen veel goeds kan worden gedaan. Inleveren van uw afgedankte goederen blijven dus zondermeer welkom aan het Kerkplein 12 in Varsseveld om het goede werk van diverse stichtingen te kunnen blijven ondersteunen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden