Ralph Wissing neemt een uittrap in de voorlopig laatst gespeelde wedstrijd, uit bij Ulftse Boys: 2-2. Bron: Ajax Breedenbroek
Ralph Wissing neemt een uittrap in de voorlopig laatst gespeelde wedstrijd, uit bij Ulftse Boys: 2-2. Bron: Ajax Breedenbroek (Foto: Roel Tomassen)
Elftal van...

'Hopelijk snel terug op het veld'

  Nieuwsflits

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam Ralph Wissing

Woonplaats Breedenbroek

Geboortedatum 7 mei 2001

1. Club en positie Sinds twee jaar ben ik de eerste doelman van Ajax Breedenbroek. Ik keek als jongetje altijd op naar het eerste elftal, dus het is mooi dat ik er nu in speel.
2. Familie Ik woon thuis bij mijn ouders, Ronny en Nicole. Mijn oudere broer heet Ruben en mijn jongere zus Renske. Mijn pa en broer voetballen niet meer, dus ik houd de eer van de familie hoog. Mijn vriendin heet Lindy.
3. Beroep Bij Merrem Kunststoffen werk ik fulltime in het magazijn. Ik heb de opleiding Leidinggevende niveau 4 gehaald. Ik ben nu nog medewerker, maar mijn ambitie is om leidinggevende te worden. Ik ben pas 19, dus heb daarvoor nog even de tijd.
4. Muziek Geen voorkeur. Maar als ik in de kroeg sta, doe mij dan maar Nederlandstalig. Muziek van André Hazes en Frans Duijts en zo.
5. Hoogte- en dieptepunt Door corona konden we het vorige seizoen niet afronden, maar gelukkig zijn we toch gepromoveerd naar de vierde klasse. Het liefst dwing je promotie sportief af, maar voor ons is deze stap belangrijk en daarom een hoogtepunt. We draaiden de voorbije seizoenen telkens mee in de top van de vijfde klasse, dus dan is een keer hogerop gaan gezond. Een echt dieptepunt heb ik nog niet meegemaakt. In de B1 heb ik een armbreuk opgelopen, dat was niet fijn.
6. Beste speler Zonder twijfel Manuel Neuer. De manier waarop hij keept, vol overtuiging, spreekt enorm aan. Soms zit hij zelfs tegen het arrogante aan. Neuer is zo goed.
7. Televisie Kijk ik bijna niet. Af en toe een serie of film op Netflix. Verder gebruik ik de televisie om potjes FIFA te spelen op de PlayStation. Eerder was op zondagavond om 19.00 uur Studio Sport voor mij heilig.
8. Social media Facebook, Instagrap, Snapchat: hoe gek je het ook bedenkt, ik heb het op mijn telefoon. Alleen aan TikTok begin ik niet. Mijn zusje heeft het, maar als ik dat zie... Nee, dat vind ik helemaal niks.
9. Corona Geen kroeg en geen voetbal: mijn leven is momenteel heel rustig. Ik probeer mij aan de regels te houden, zodat we hopelijk snel weer op het veld staan. Maar als ik de berichtgeving volg, hebben sommigen er lak aan. Hopelijk luisteren we beter nu de maatregelen zijn aangescherpt, zodat voetballen snel weer kan.
10. Vakantie Met vrienden ben ik op Mallorca geweest, dat was fantastisch. Maar ook camping Appelhof op Terschelling was hartstikke leuk. Met mijn vriendin maak ik leuke uitstapjes in eigen land.
11. Ambitie Handhaving. Het liefst direct. Terug naar de vijfde klasse willen we absoluut niet. Voor ons jonge team is dit eerste jaar in de vierde klasse cruciaal. Als het ons lukt om erin te blijven, kunnen we doorgroeien en wacht er een mooie toekomst als vierdeklasser.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden