Foto:

Coronamaatregelen in de Bibliotheek

  Nieuwsflits

De deur van de Bibliotheek Achterhoekse Poort staat nog steeds open! Maar door de aangescherpte coronamaatregelen zijn er wel een aantal dingen veranderd. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw bezoek aan de Bibliotheek ook veilig is!

Alle bezoekers van de Bibliotheek Achterhoekse Poort dienen zich vóór binnenkomst te registreren via een registratieformulier. Er liggen pennen voor de registratie. Gebruikte pennen worden apart gelegd en door de bibliotheekmedewerkers gedesinfecteerd. Het registratieformulier kunt u vervolgens in een privacy-proof doos inleveren. De registratieformulieren in deze doos worden iedere dag verzameld en na 14 dagen vernietigd.

Zoekplankjes en mondkapjes

Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, is per vestiging een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Daarom liggen er zoekplankjes bij de ingang. Het aantal zoekplankjes dat er ligt, correspondeert met het aantal mensen dat nog naar binnen kan. Liggen er geen plankjes meer? Dan betekent dit, dat u even moet wachten totdat er iemand de bibliotheek verlaat en er weer een plankje beschikbaar komt. Bij de zoekplankjes staat een desinfectiemiddel waarmee u uw plankje kunt reinigen. Daarnaast dragen de bibliotheekmedewerkers een mondkapje. Dit doen ze om u en zichzelf te beschermen. Het verzoek is dringend om dit ook te doen. Wanneer u ergens zit, mag het mondkapje af. Kijk voor uw bezoek even op www.achterhoeksepoort.nl voor actuele informatie.

De Bibliotheek staat voor u klaar

De medewerkers van de Bibliotheek staan altijd klaar voor hulp en uitleg. Wilt of kunt u niet bij een van de vestigingen naar binnen komen? En is de online Bibliotheek ook geen optie voor u? Dan kunt u een mail sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl waarin u aangeeft dat u wel graag materialen wil lenen. Vermeld er ook uw telefoonnummer en lenersnummer bij. De Bibliotheek neemt dan telefonisch contact met u op om te bekijken wat er mogelijk is.

Meer berichten