<p>De optocht op carnavalszondag was in 2020 alleen met loopgroepen. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

De optocht op carnavalszondag was in 2020 alleen met loopgroepen. (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning)

Geen carnavalsactiviteiten in Oude IJsselstreek

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - De zeven carnavalsverenigingen uit Oude IJsselstreek en de gemeente hebben samen besloten het carnaval komend jaar niet door te laten gaan.

Onlangs is overleg geweest tussen de carnavalsverenigingen en burgemeester Otwin van Dijk. 

De voorbereidingen voor carnaval beginnen vroeg, dus moest een beslissing op tijd worden genomen. Na een zorgvuldige afweging is gezamenlijk de conclusie getrokken dat het in deze coronatijd niet verantwoord is carnavalsactiviteiten als een optocht of grote feesten te organiseren. 

Carnavalsvereniging Iseldonk uit Ulft en De Foekepot uit Silvolde hadden overigens al eerder besloten geen carnaval te vieren. 

Burgemeester Otwin van Dijk: “Het was een lastig en vervelend besluit, maar we hebben hierin samen onze verantwoordelijkheid genomen. Ik begrijp dat dit een teleurstelling is voor alle inwoners die betrokken zijn bij het carnaval, op welke manier dan ook. Maar vanwege corona kan het nu echt niet.”

Mocht begin volgend jaar de situatie rondom het coronavirus verbeterd zijn, dan zullen de gemeente en carnavalsverenigingen samen bekijken of er toch nog alternatieve activiteiten, binnen de dan geldende maatregelen, mogelijk zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden