Foto: Martijn Kraan

Zondagse rondleiding DRU Industriepark

  Nieuwsflits

Ulft - Op zondag 11 oktober is de eerste rondleiding van het nieuwe seizoen over het DRU Industriepark.

In de periode tot en met het voorjaar 2021 is er elke tweede zondag van de maand een rondgang over het industrieel erfgoed van de vroegere ijzergieterij/emailleerfabriek/metaalfabriek.

De start is om 11.30 uur bij het DRU Inspiratiepunt in het Loonbureau; het programma duurt tot 12.45 uur. Onder leiding van een deskundige gids van de OVGG wordt een wandeling gemaakt over het terrein met de zeven rijksmonumentale gebouwen, herbestemd tot een uitnodigend complex voor (industrie)cultuur, recreatie, wonen en werken.

De gids zal vertellen over het verleden en het heden en het Portiersgebouw (de cultuurfabriek), de SSP hal en het Monument voor de Arbeider (de fotogalerij bij fabrieksschoorsteen de Fakkel) worden bezocht.

Vooraf (vanaf 10.00 uur) en na afloop kan gebruik worden gemaakt van het Schaftlokaal, het grand café-restaurant in het Portiersgebouw.

Behalve op elke tweede zondag van de maand, wordt er komend seizoen ook elke vierde zaterdag van de maand, van 15.00 u tot 16.15 uur, een rondleiding georganiseerd. De eerste keer zal dat zijn op zaterdag 24 oktober.

Aanmelden voor de rondleidingen via www.dru-industriepark.nl, 0315-200150, of voor de rondleiding aan de balie bij het startpunt.

Kosten zijn vier euro, kinderen van 6 tot en met 12 jaar twee euro, onder 6 jaar gratis. Maximaal 15 personen.

De coronamaatregelen moeten in acht worden genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden