<p>Juliëtte Hofman. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Juliëtte Hofman. (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning)

Ontheffing voor DRU theater

  Nieuwsflits

Ulft - In Noord- en Oost-Gelderland is op de regels met betrekking tot samenkomsten een uitzondering gemaakt voor een zeer beperkt aantal theaters met een regionaal belang. Daaronder het DRU Industriepark in Ulft.

In deze theaters mogen in een ruimte binnen meer dan het maximaal toegestane aantal van 30 personen aanwezig zijn. Aan alle eerder geldende coronamaatregelen moet strikt en blijvend worden voldaan. Het is nog steeds van het grootste belang dat de 1,5 meter afstand tussen aanwezige personen wordt nageleefd en dat drukte wordt vermeden. In de zalen en daarbuiten. 

Ook is het dringende advies om, net als in andere publieke binnenruimtes, niet-medische mondkapjes te dragen met uitzondering van mensen op een zitplaats en de optredende artiesten. 

“Wij zijn ongelooflijk blij dat we ontheffing hebben gekregen voor ons theater- en popprogramma. Op deze manier kunnen artiesten tóch optreden en kan ons publiek blijven genieten van cultuur”, reageert Juliëtte Hofman op de website van DRU Industriepark.

Theaters waarvoor ontheffing is verleend op basis van de geldende noodverordening zijn:

  • Schouwburg Amphion Doetinchem
  • Theater Harderwijk
  • Schouwburg Lochem
  • DRU (Theater functie) Ulft
  • Theater De Storm Winterswijk
  • Theater Orpheus Apeldoorn
  • Theater Hanzehof Zutphen

Deze uitzondering geldt vanaf vandaag (1 oktober) en tenminste voor een periode van drie weken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) verwacht van de theaters dat zij zelf toezien op naleving van de maatregelen. Worden in de praktijk overtredingen geconstateerd, dan kan de ontheffing worden ingetrokken, of in het uiterste geval zelfs tot sluiting worden overgegaan.

Voorzitter van de VNOG Ton Heerts: “De lijst van theaters is vanochtend vastgesteld in nauwe samenspraak met de burgemeesters van 22 VNOG gemeenten. Wij realiseren ons dat er in onze regio ook andere gebouwen van groot belang zijn die graag in aanmerking waren gekomen voor deze ontheffing. Voor hen geldt het maximum 30 bezoekers. Juist nu het aantal coronabesmettingen in snel tempo oploopt is het van groot belang dat we ons gedrag aanpassen en vooral onze sociale contacten drastisch verminderen om het virus onder controle te krijgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden