<p>Dorien Wagenaar schildert de zijmuur van rijwielhandel Van Balveren in Silvolde. (foto: Charlotte Wolters)</p>

Dorien Wagenaar schildert de zijmuur van rijwielhandel Van Balveren in Silvolde. (foto: Charlotte Wolters)

(Foto: )

Muurschildering zijmuur Silvoldse rijwielhandel

  Nieuwsflits

Silvolde - In Silvolde is weer een nieuwe muurschildering in de maak op initiatief van de werkgroep Muren Gluren. Het afgelopen jaar zijn in Silvolde diverse muurschilderingen aangebracht. De onderwerpen hebben meestal met de historie van de panden te maken. Muren Gluren gaat gestaag verder met dit initiatief en verfraaiing van het dorp.

De Varsseveldse kunstenares Dorien Wagenaar is begonnen aan de zijmuur van rijwielhandel Van Balveren. Het bedrijf is opgericht in 1918 en de meer dan honderdjarige geschiedenis met veranderend assortiment wordt kleurrijk afgebeeld. Het aloude bedrijfsbusje en de benzinepomp van opa Jan van Balveren zijn te zien in de typerende Silvoldse omgeving. Het heden wordt niet vergeten met race- en crossfietsen en e-bikes. Dorien schildert ook een verwijzing naar pumptrack. Zij heeft vorig jaar diverse muurschilderingen gemaakt in woonzorgcentrum De Schuylenburgh en ziet in deze opdracht in de openlucht een nieuwe uitdaging. Neem eens een kijkje!
De 40-jarige Varsseveldse is sinds 2017 fulltime kunstschilder en noemt haar bedrijf Air Illustraties. Voorbeelden op haar site:

www.airillustraties.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden