Medailles Adinda
Medailles Adinda (Foto: Erwin Kleinrensink)

ONK para-atletiek: 2x zilver, 1x brons voor Adinda Kleinrensink

  Nieuwsflits

Gendringen - Lang leek het erop dat er dit jaar, door de Corona-crisis, geen wedstrijden en Nederlandse kampioenschappen meer zouden zijn. Tot dat er versoepelingen kwamen in de maatregelen en sporten en wedstrijden weer mochten. Op 20 september kon daardoor in Tilburg toch nog de Open Nederlandse Kampioenschappen Para-Atletiek voor gehandicapten gehouden worden, met atleten uit zes verschillende landen.

Atletico ’73-atlete Adinda Kleinrensink komt uit in de handicapklasse F37 (halfzijdige verlamming) en heeft op drie onderdelen meegedaan: speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten en op alle onderdelen goed gepresteerd.

Zilveren medailles

Adinda is bij zowel het speerwerpen als het discuswerpen tweede geworden en heeft daarmee twee zilveren medailles veroverd. Bij het speerwerpen haalde zij een afstand van 19,12 meter en bleef daarmee net onder haar PR.

Bij het discuswerpen wierp zij de discus naar een afstand van 16,54 meter. Daarmee verbeterde zij haar persoonlijk- en clubrecord met een halve meter.

Bij het kogelstoten kwam Adinda tot een afstand van 6,22 meter en dit was goed voor een derde plek en bronzen medaille.

Net even anders

Bij de para-atletiek gaat het allemaal net even anders dan bij de reguliere wedstrijden. Er zijn veel soorten handicaps en dat betekent dat er ook veel handicapklassen zijn. Zijn er weinig atleten binnen een handicapklasse, dan worden verschillende klassen samengevoegd tot één categorie, bijvoorbeeld ‘Vrouwen ambulant’. Wie er binnen een categorie wint, is niet altijd de atleet met de beste prestatie. Bij de verdeling van de medailles wordt gekeken naar de prestatie ten opzichte van het wereldrecord in de betreffende handicapklasse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden