Foto:

Dierendagshow tijdens Werelddierendag

  Nieuwsflits

Ulft - Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober (op Werelddierendag) houdt Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken voor de zede keer haar jongdierendag in de SSP hal in Ulft. Fokkers van 15 verenigingen uit de regio sturen ruim 850 dieren in voor de dierendagshow. 

Op zaterdag worden de dieren (konijnen, cavia’s, kleine knagers, grote en dwerghoenders, serama’s, siervogels, sier- en oorspronkelijke duiven, die dit jaar zijn geboren) gekeurd door de keurmeesters. Die beoordelen de dieren op bouw en type, maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. 

Vogelverenigingen presenteren hun vogels vanuit een eigen stand. Dit jaar zijn er na het succes van vorig jaar naast muizen en ratten ook gerbils, hamsters, stekelmuizen en cavia’s te bewonderen in vele kleuren. Er zijn ruim 100 kleine knaagdieren aanwezig. 

De gangen zijn coronaproof ingericht en alle RIVM-regels worden gerespecteerd. Om die reden is er geen horeca in de hal, maar hiervoor kunnen bezoekers terecht in het Schaftlokaal op het DRU Industriepark. 

De openingstijden zijn op zaterdag 3 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 4 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

kpvsilvolde.nl/clubactiviteiten/dierendagshow

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden