<p>Jan en Marie.</p>

Jan en Marie.

(Foto: )

Nu ook pommodorisaus en plaatkoek bij Ter Horst in Netterden

  Nieuwsflits

NETTERDEN - Partycentrum Terhorst in Netterden bestaat 110 jaar, een hele mijlpaal. De coronacrisis heeft hen, net als vele anderen, hard geraakt. Hierdoor waren de uitbaters Jan en Marie gedwongen om creatief aan de slag te gaan.

De inkomsten bleven immers uit en toen het weer mocht, hebben ze een sfeervol terras gerealiseerd en boven verwachting is de loop er ingekomen. Marie werd steeds enthousiaster en ging in het monumentale pand in Netterden met een piepklein winkeltje aan de slag vol eigengemaakte producten, waar de gasten de recepten van gingen vragen als ze uitgegeten waren. Ook dit werd een succes en regelmatig zijn de producten uitverkocht omdat ze hard ‘lopen’’ en er nog geen tijd is geweest om het opnieuw te maken.
Pommodorisaus voor bij Italiaanse gerechten, plaatkoek met appel, pruimen uit eigen tuin, vijgen van eigen boompjes die op het terras staan, ouderwetse rabarbermoes en deze week komt er een heerlijke rode kool bij met een eigen touche. Culinair winkelen in het grensdorp dus.

Jan en Marie zijn de derde generatie die het bedrijf uitbaten. Opa Herman is begonnen met een paar koeien en varkens, een bakkerij, een kruidenierszaak en een café. Vader Harrie maakte er nog een benzinestation en een kegelbaan bij. Later werd van de kegelbaan een feestzaal gemaakt. Door de jaren heen zijn er ook weer onderdelen beëindigd. Deels door economische omstandigheden, deels door een ander inzicht. Nu bedrijft het duo een partycentrum met cateringbedrijf. Het restaurant is klein en bescheiden maar gezellig ingericht. Er is de laatste twee weken hard gewerkt, met hulp van vele vrienden, werd de “Olde Winkel” zaal omgebouwd en is er weer iets moois gerealiseerd, dat is Terhorst in Netterden ten voeten uit.

Meer berichten