Juliëtte Hofman: "De rust en het vertrouwen is terug." (foto: Roel Kleinpenning)
Juliëtte Hofman: "De rust en het vertrouwen is terug." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

DRU presenteert najaarsprogramma

  Nieuwsflits

Ulft - “Na de eerste paniek door corona is de rust en het vertrouwen teruggekomen”, vertelt Juliëtte Hofman, directeur DRU Industriepark. “Voor de komende maanden hebben we een mooi theaterprogramma neergezet. Uiteraard mogen we minder bezoekers ontvangen, maar we hebben met alle artiesten afspraken gemaakt dat ze meerdere keren op een dag optreden, of een dag na elkaar.

door Carla van der Meer

Het theaterprogramma loopt tot en met december. “Op 1 oktober gaat heel theaterland met elkaar overleggen hoe het verder gaat”, zegt Hofman. “Pas daarna kunnen we bekijken welke programma’s volgend jaar door kunnen gaan. Voor alle voorstellingen hebben wij de nodige maatregelen getroffen om een veilige omgeving te creëren voor bezoekers, artiesten, personeel en vrijwilligers.”

Het najaarsprogramma gaat op 25 september van start met Let’s make comedy. Dit is stand-up comedy, cabaret, spoken word of kleinkunst. “Wij huisvesten de halve finale, waarin het publiek samen met de deskundigen stemt wie er doorgaan naar de finale.”

Verder is er dit jaar een mix van optredens van onder meer Irene van der Aart. Zij is cabaretier, actrice en zangeres. In De Gelderlander heeft ze een column waarin ze schrijft over haar leven als westerse op een Achterhoekse boerderij. “Heerlijke Achterhoekse humor”, vindt Hofman.

Youp van ’t Hek houdt een try-out van zijn oudejaarsconference ‘Korrel zout’. Deze try-out is inmiddels uitverkocht. “Youp van ’t Hek heeft hier al vaker opgetreden”, laat Hofman weten. “Toen we 11 jaar geleden hier met het theater begonnen, heeft hij het cultureel seizoen geopend.”

Esther Groenenberg & band staan eveneens op het programma. Groenenberg zingt liedjes van vrouwelijke zangeressen uit de jaren 70, zoals Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter. De begeleidende driekoppige band bestaat uit de mannen van Her Majesty. “De vier stemmen combineren prachtig bij elkaar”, zegt Hofman.

De Firma Weijland geeft zes voorstellingen van ‘De MachineMan’. “Dit is een bijzondere voorstelling”, laat Hofman weten. “De MachineMan is in een kubus dingen aan het uitvinden. Hij werkt met roestig ijzer. De voorstellingen zijn in de SSP hal. Deze hal is hier geschikt voor.”

Rob en Emiel zijn 14-voudig Nederlands kampioen goochelen. Hun optreden bestaat uit een mix van magie en illusie. Ze experimenten zelfs met andermans gedachten.

Cabaretier Martijn Kardol brengt de voorstelling ‘Welkom’. “Het is leuk om naast Youp van ’t Hek ook een jonge cabaretartiest te hebben”, zegt Hofman. “In zijn voorstelling doet hij een poging om contact te maken met de mensen om hem heen.”

Mezzosopraan Janneke Schaareman en vier professionele trombonisten van het Nederlands Trombonekwartet brengen een concert met aria’s uit Carmen en Die Zauberflöte en andere liederen.

“We hebben ook weer een aantal leuke kindervoorstellingen”, vertelt Hofman. “Zoals de jeugdvoorstelling Meneer Monster, over een mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, en de Rattenvanger van Hamelen. Voor de kleintjes is er de voorstelling van Aadje Piraatje die Sinterklaasfeest viert.”

Verder is in het Loonbureau sinds 2 juni het DRU Inspiratiepunt geopend. “Hier is een minimuseum over de historie van ijzer en het is een verzamelpunt van allerlei activiteiten in de regio”, zegt Hofman. “Er is een skyline van monumenten van de DRU. Alles wordt interactief weergegeven.”

Reserveringen: 0315-200150.

dru-industriepark.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden