Geen nieuwe hoogheden in Zillewold | Oude IJsselstreek Vizier


<p>Metworst, Jeugdcarnaval en Foekepot tijdens betere tijden, in 2019. Vlnr: Sander Klomberg (voorzitter De Metworst), Ruben Berendsen (voorzitter Jeugdcarnaval) en Lars Timmermans (voorzitter De Foekepot).</p>

Metworst, Jeugdcarnaval en Foekepot tijdens betere tijden, in 2019. Vlnr: Sander Klomberg (voorzitter De Metworst), Ruben Berendsen (voorzitter Jeugdcarnaval) en Lars Timmermans (voorzitter De Foekepot).

(Foto: PR)

Geen nieuwe hoogheden in Zillewold

  Nieuwsflits

Silvolde - Met het oog op corona hebben de carnavalsverenigingen in Silvolde gezamenlijk - met pijn in het hart - moeten besluiten om alle bijeenkomsten rondom de 11e van de 11e te annuleren. 

Volgens de organiserende verenigingen is het niet verantwoord om in deze tijd de traditionele activiteiten door te zetten.

Het is historisch te noemen dat bij zowel de Foekepot als de Metworst geen nieuw prinsenpaar zal worden gepresenteerd tijdens de 11 van de 11 dit jaar. En tevens dat ze als vereniging ook niet bij elkaar komen in de residenties. Een groot gemis voor vele Zillewoldse carnavalisten.

Ook de rest van het carnavalsseizoen in januari en februari zal er anders uit komen te zien.

Optocht

Stichting Jeugdcarnaval wil een alternatieve prinsenpresentatie organiseren: een presentatie van en voor de jeugd, dus zonder volwassenen. Met een nieuwe jeugdprins en adjudant. 

Of de optocht wel of niet doorgaat, wordt in de komende weken besloten en gecommuniceerd.

Metworst

De Metworst geeft aan dat de kans klein is dat er wel carnaval gevierd kan worden, maar vindt het te vroeg om alles nu al te annuleren. Carnaval is ook nog ruim vijf maanden van ons verwijderd. Er wordt hard nagedacht over de mogelijkheden. In december nemen zij een definitief besluit over het carnaval in 2021.

Foekepot

De Foekepot verwacht niet dat de situatie in januari/februari dusdanig gewijzigd is, dat iedereen dan wel weer samen kan komen. De reden dat zij hebben besloten een streep te zetten onder het hele carnavalsseizoen. Mocht de situatie alsnog veranderen, dan is de Foekepot overtuigd om binnen no-time alsnog mooie activiteiten te kunnen realiseren.

De verenigingen streven ernaar om, ondanks alles wat niet doorgaat, het carnaval in ZIllewold niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, melden zij in een persbericht.

Meer berichten