Centrumfeest Ulft gaat door | Oude IJsselstreek Vizier


Foto:

Centrumfeest Ulft gaat door

  Nieuwsflits

Ulft - Al meer dan een kwart eeuw staat de tweede zondag van september in Ulft in het teken van het Centrumfeest en ondanks het feit dat het er dit jaar niet van leek te komen, gaat het wél door. 

Op zondag 13 september van 12.00 tot 17.00 uur is er van alles te beleven in het centrum van Ulft. 

In goed overleg met de gemeente is er bepaald dat met het nemen van een aantal maatregelen, het mogelijk is het jaarlijkse festijn door te laten gaan. 

De belangrijkste voorwaarden zijn dat er doorstroming is en het zorgen dat alles ruimer is opgezet. Er lopen herkenbare handhavers rond in oranje hesjes die zorgen voor de doorstroming en in de gaten houden of er niet teveel mensen in de straten aanwezig zijn. In het uiterste geval zal er tijdelijk voor eenrichtingverkeer worden gezorgd, waardoor de drukte weer afneemt. 

De 1,5 meter regel blijft erg belangrijk. Ook is er duidelijke signing aanwezig die de algemene regels nog eens duidelijk maakt.
De activiteiten zijn meer gecentraliseerd en beperkt. Het grasveld op de hoek van de Kerkstraat en de Deken Nijkampstraat zal tot Kidspret Springkussen festijn veranderen. Kinderen kunnen onderling spelen en springen en krijgen hier dus de ruimte.

Op het Kennedyplein staat een draaimolen voor de kleintjes. Verder zijn er vertrouwde ingrediënten als het hobbyistenplein in het midden van de Kerkstraat. Er zijn verkoop kramen van winkeliers en uiteraard zijn er ook standhouders die hun waar presenteren. 

Op deze koopzondag zullen de meeste winkels open zijn en parkeren is altijd gratis in Ulft.
Muziek is aanwezig in de vorm van Dweilorkest Over de Rooie en zal in de straten zorgen voor een gezellige deun. Er is nog meer muziek aanwezig in de vorm van de Hillbily Twins die met muziek op stelten de gang er in zal houden en het goede voorbeeld van doorstroming zal laten zien. Brigadier Bob zal op ludieke wijze de bezoekers aan het Centrumfeest attenderen op de 1,5 meter regel.

Voor vragen of deelname aan het Centrumfeest in Ulft: info@ulftcompleet.nl.

Het Centrumfeest zal plaats vinden op Koopzondag 13 september van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Ulft.

Meer berichten