Bang voor ongelukken en overlast | Oude IJsselstreek Vizier


Yvette Hendriksen en Toon Lammers. (foto: Roel Kleinpenning)
Yvette Hendriksen en Toon Lammers. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

Bang voor ongelukken en overlast

  Nieuwsflits

Terborg - De teleurstelling is in hun ogen te lezen. Toon Lammers en Yvette Hendriksen voelen zich namens de bewoners van de Boeckhorststraat niet serieus genomen. “Er is met ons geen overleg geweest. Dat is toch te gek, dat de gemeente beslissingen neemt die jou aangaan en dat je daar helemaal niet bij betrokken bent.”

door Nick Moritz

Het was puur toeval dat Yvette Hendriksen er achter kwam dat hun doodlopende straat een doorsteek zou krijgen naar de Varsseveldseweg. Via een fietspad naast het bekende P8 café is het voor fietsers en scooters in de toekomst mogelijk van de Silvoldseweg, door de Boeckhorststraat naar de Varsseveldseweg door te steken. “Het heeft allemaal te maken met het afsluiten van de spoorwegovergang honderd meter verderop. Die ligt aan een smal stukje Silvoldseweg dat bij Berendhaus richting spoor loopt. Die wordt bijna alleen maar gebruikt door werknemers van Kaak. Dergelijke kleine, onbewaakte overgangen moeten weg of beveiligd worden. Dat laatste is hier kennelijk te duur.”

“Volgens ons is daar nog nooit iets gebeurd”, neemt Toon Lammers het stokje over. “Maar zo’n overgang blijft natuurlijk link. Hij gaat dus weg en de gemeente zoekt voor Silvoldse fietsers van Kaak de kortst mogelijke alternatieve route. Dat is inderdaad door onze Boeckhorststraat. Behalve dat wij hierover niet correct zijn geïnformeerd, kleven er ook nog wel andere nadelen aan. Er staat 25 woningen aan dit korte straatje, allemaal met eigen parkeerplekken. Dat levert straks gevaarlijke situaties op wanneer de scooters en e-bikes hier met fikse snelheid door de straat vliegen. Het gaat knap hard tegenwoordig. Bovendien is er aardig wat parkeerdruk van tandartspraktijk Dentpoint. Die hebben nu al de nodige parkeerplaatsen die uitkomen op de straat en het worden er meer, want de praktijk breidt uit.”

“We zijn niet happy met de situatie. De mensen van Kaak zijn straks zeker niet de enige die gebruik gaan maken van die doorsteek naast P8. Er komt veel verkeer bij n dat levert gevaarlijke situaties in de straat op, ook voor onze kinderen. Bovendien verwachten we ook best extra overlast door de gasten van P8. Die lopen straks na sluitingstijd ook gemakkelijk even de straat in. Er zijn andere routes mogelijk. De Hasselgang, naast Spoorzicht, is bijvoorbeeld een kant-en-klaar fietspad dat uitkomt op een zebrapad over de Silvoldseweg. Dat is driehonderd meter extra fietsen, daar ligt een fietser, laat staan een e-biker, toch niet wakker van. Bovendien zou dat wel eens een stuk goedkoper kunnen uitpakken dan de kleine anderhalve miljoen die er voor het huidige plan is uitgetrokken. Wij willen dat de gemeente serieus met ons in gesprek gaat over alternatieven voor het in onze ogen slechte plan dat er nu ligt.”

Meer berichten