Erik Ramaker (links) en Bert Messing organiseren Tribute @ The Park.

Erik Ramaker (links) en Bert Messing organiseren Tribute @ The Park. 

Foto: Roel Kleinpenning

Tribute @ The Park op Hemelvaartsdag in Ulft

Muziek

ULFT - Coverland is niet meer, maar er is een smakelijke muzikale opvolger. De naam is Tribute @ The Park en het is een nieuw openluchtfestival op het DRU Industriepark. Niet meer op het grote festivalterrein tussen Ulft en Silvolde, maar het speelt zich af op het grasveld naast de SSP hal en het plein voor het Portiersgebouw. Op Hemelvaartsdag 9 mei kunnen popliefhebbers er van 7 tribute bands genieten op twee podia.

Door Marcel van Berkum

Coverland was een onderdeel van de Hemelvaartfeesten, die vorig jaar niet meer zijn gehouden. De organisatie was in handen van de Stichting Huntenpop Belangen. Bert Messing van Huntenpop vertelt: “We waren op zoek naar een nieuwe invulling. Vooral vanwege de financiën. Na corona zijn de kosten van de faciliteiten omhoog geschoten.” Er komt veel bij kijken om een kale weide om te toveren tot een sfeervol festivalterrein. Messing zocht contact met Erik Ramaker, programmeur van het DRU poppodium. Beide heren zijn natuurlijk geen onbekenden van elkaar. De formule was goed, maar gezocht werd naar een compactere, knussere uitvoering voor het festival met tribute bands. Erik benadrukt: “We weten wat we aan elkaar hebben en wilden graag samenwerken. Ik zei tegen Bert waarom doen we het niet hier bij de DRU. Iets kleinschaliger, maar ook laagdrempeliger en de voordelen zijn groot. Je hebt hier bijvoorbeeld al stroom en sanitaire voorzieningen.” Op de nieuwe locatie kan met veel minder opbouw een minstens zo aantrekkelijk programma worden geboden. Er komen twee podia. Een groot podium op het grasveld naast de SSP (Stainless Steel Products)-hal en een iets kleiner op het voorplein. Voor de bezoekers zijn er diverse zitjes en drink en food stands in ruime mate.

Achterhoekse inbreng
Een festival als dit staat natuurlijk bekend om het nostalgische karakter met een hoog terug-in-de-tijd-gehalte. De een na de andere oorwurm klinkt van het podium. Het is tevergeefs zoeken naar metal bands. Tribute @ The Park is geen kopie van Coverland en daarom ook is de naam anders. Bij een tribute festival is het niet nodig om bij de bands te vermelden welke muziek ze spelen. De bandnamen zeggen vaak voldoende: Rondje Doe Maar, Like U2, ZZ on Top, Callahan Clearwater Revival en Rolling Stones Undercoversessie. Dan weet je het wel. De laatste twee formaties vormen de Achterhoekse inbreng. “We willen doelbewust ook regio-artiesten”, vertelt Bert. “Van de regio voor de regio.” Callahan Clear Water Revival timmert de laatste jaren flink aan de weg. Ze waren al eens te gast op Coverland en stonden onder meer op de Zwarte Cross en Huntenpop. Zanger Jan Willem Lichtenberg komt met zijn stem angstig dicht bij het geluid van John Fogerty. Rolling Stones Undercoversessie herbergt uitsluitend bekende Achterhoekse muzikanten. Om twee te noemen: de frontman met de gouden strot Lawrence Mul, die we onder meer kennen van Hilltop Howlers en meestergitarist Vedran Mircetic van De Staat. Vijf bands waren meteen bekend en de early bird tickets waren in 10 minuten weg, maar de organisatie kondigde 7 acts aan en die komen er ook. In de afgelopen week is nog Memphis Rose gecontracteerd, een Johnny Cash tribute. De zevende formatie was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

Tickets
Tribute @ The Park is op Hemelvaartsdag 9 mei van 14.00 uur tot 23.30 uur. Entree is 19,50. Het festival lijkt bestemd voor een wat ouder publiek, maar kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Parkeergelegenheid is er volop aan de Doorsteek, de weg van Silvolde naar de DRU. Tickets via de site.


tribute.eventgoose.com 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant