Korenmolen Voost.

Korenmolen Voost. 

Foto: D. te Voortwis

Korenmolen Voorst op Nationale Molendag

Cultuur

VOORST - Op zaterdag 11 en zondag 12 mei is er Nationale Molendag. Beide dagen is ook Korenmolen Voorst geopend voor bezoekers, net als honderden andere traditionele wind- en watermolens door heel Nederland.

Nederland heeft molens in allerlei soorten en maten en functies, van kleine ‘spinnenkoppen’ tot grote stellingmolens, standerd- en wipmolens, achtkante grondzeilers, rondestenenmolens, watermolens en meer.
Van 11.00 tot 16.00 uur is de Korenmolen Voorst, naast Restaurant Van Hal, geopend. De molenaars staan klaar om een rondleiding te geven en om bezoekers te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen én de indrukwekkende oude techniek in een molen kan iedereen er beleven. Er wordt verteld over de geschiedenis en de gebruiken van de molen. Kinderen kunnen met onder andere een stenen handmolentje graan malen en zo het principe van het malen zelf ervaren. Vele eeuwen geleden werd er al met dit soort stenen molentjes gemalen voor brood en pap en het wordt nog steeds in heel afgelegen gebieden gebruikt.
Ook zijn er fietsroutes langs de molens van de gemeente Oude IJsselstreek verkrijgbaar.

Versterking gezocht
Deze zomer krijg het team van Korenmolen Voorst versterking van een jonge, enthousiaste, goed opgeleide molenaar, maar men kan zeker nog uitbreiding gebruiken. Vandaar de orproep: stap in de wereld van techniek, traditie, ambacht en energie en volg de opleiding voor vrijwillige molenaar. Kom langs op de Korenmolen Voorst, Grensweg 13 in Voorst of vraag informatie via info@korenmolenvoorst.nl.


www.korenmolenvoorst.nl                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant