Juliëtte Hofman, directeur van de DRU Cultuurfabriek, is enthousiast over het aankomende theaterseizoen in september. "Het is een balans tussen de generatie jongere en oudere artiesten."
Juliëtte Hofman, directeur van de DRU Cultuurfabriek, is enthousiast over het aankomende theaterseizoen in september. "Het is een balans tussen de generatie jongere en oudere artiesten." (Foto: Roel Kleinpenning)

'Nieuwe theaterseizoen vol beleving'

  Cultuur

"In september gaat ons nieuwe theaterseizoen van start. Ik ben trots dat we komend seizoen een podium mogen bieden aan geweldige artiesten als Youp van 't Hek, Pieter Derks, Stef Bos en Tim Knol. Hun voorstellingen staan zo stevig als een huis. What you see is what you get. Deze artiesten gaan het publiek een fantastische avond uit bezorgen!" vertelt Juliëtte Hofman, directeur van de DRU Cultuurfabriek.

Door Marian Roerdinkholder

ULFT - Juliëtte zegt: "In het theaterprogramma zit een mooie balans tussen de generatie jongere en oudere artiesten. Pieter Derks is voor mij de Youp van 't Hek van nu. Door ze beiden in het programma op te nemen wordt het aanbod verjongd, maar doen we nog steeds recht aan de oudere generatie. Dit geldt ook voor de verschillende tributes, zoals Miles Rocks en de George Harrison Tribute, waarbij artiesten van nu met jeugdig elan een muzikaal eerbetoon brengen aan de grote helden van toen."

Beleving
"Om onze gasten meer dan een leuke middag of avond uit te bieden en verdieping aan het theaterprogramma te geven, hebben wij een aantal voorstellingen uitgebreid met een randprogramma", zegt Juliëtte. Voorafgaand aan de opvoeringen van theatergroep SPOT kunnen bezoekers genieten van het stamppotbuffet 'Eten wat de pot schaft'. "Vroeger zat men regelmatig met de hele familie bij elkaar aan tafel om van het avondmaal te genieten. Nu zit iedereen steeds vaker met een magnetronmaaltijd voor de buis op schoot. Wij gaan weer terug naar dat gevoel van toen, waardoor de voorstelling Het Dorp, die gaat over het leven in een Achterhoeks dorp, intenser beleefd wordt.

In november kunnen bezoekers genieten van een prachtige flamenco-avond in het theater. Zigeunerdanser Polito verzorgt vooraf een workshop flamenco-dans in de Conferentiezaal. "De bezoekers kunnen de flamenco-dans echt ervaren. Al voordat ze ook maar een glimp van de dansvoorstelling hebben gezien, gaat hun hart sneller kloppen. En in de kindervoorstelling Het Muizenhuis, naar de boeken van Karina Schaapman, slaat de beleving van onze jongste theaterbezoekers op hol. Ze worden in het verhaal gezogen. Achter de kindershow De Wereldbetermakers, door Ron Bons en Jochem van Gelder, zit een educatieve boodschap: je kunt zelf een steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld. De klassieke concerten vinden plaats in onze nieuwe locatie het Ouhrlokaal. Een bezoek aan het Ouhrlokaal is al een ware belevenis op zich. Het decor van de concerten is zo prachtig en puur in zijn eenvoud, dat ze hier helemaal tot hun recht komen."

Start kaartverkoop
Woensdag 2 mei om 9.00 uur start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de receptie. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur (telefoon 0315-714358). Ook zijn ze verkrijgbaar via de website:

drucultuurfabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden