Foto:

Nieuw bovendekzeil op fluisterboot

Ulft - Met gepaste afstand (in verband met corona) mocht Henk Teunissen, penningmeester van de Stichting IJsselvaart, een cheque in ontvangst nemen als bijdrage voor de aanschaf van een nieuw bovendekzeil op de fluisterboot de Iesselganger.

Voor het seizoen 2021 kunnen de passagiers gegarandeerd droog zitten onder de nieuwe overkapping. Helaas vaart de boot dit seizoen niet door de coronamaatregelen.

De anderhalvemetereis betekent dat er maar 25 procent van de bezetting op de boot mag plaatsnemen. Of anders gezegd tien mensen inclusief de gids en de schipper. Na elke bootvaart moet de boot in zijn totaliteit gereinigd worden met een desinfecterende gel. De vrijwilligers behoren allemaal tot de risicogroep. Voor het verantwoordelijk bestuur een duivels dilemma. "Wij willen en kunnen niet het risico lopen dat wij achteraf moeten vaststellen dat ook maar één vrijwilliger of passagier het virus op de boot heeft opgelopen, met alle onvoorzienbare soms dodelijke gevolgen van dien."

Wij hopen in het nieuwe seizoen 2021 de passagiers weer te verwelkomen en hopen dat het virus dan op zijn retour is. Eén garantie: de passagiers aan boord zitten gegarandeerd droog door deze schenking uit het Coöperatief Dividend van de Rabobank Graafschap.

Meer berichten