Jorian van Nee speelt eigen pianostukken en werk van Schumann en Scrjabin


Foto:

Jorian van Nee speelt eigen pianostukken en werk van Schumann en Scrjabin

ULFT – Deze zomer zijn er verschillende optredens in de theaterzaal op het DRU Industriepark vanwege het tiende Internationaal Euregio Rijn–Waal Studentenmuziekfestival. Op dinsdag 28 juli om 19.30 uur brengt Jorian van Nee uit Nederland naast eigen werk muziek van Schumann en Scrjabin.

De toegang is gratis, maar vanwege de huidige voorschriften er dient wel een plek gereserveerd te worden! Dat kan telefonisch via 0315-200150 of via de website: www.dru-industriepark.nl

Jorian van Nee is geboren op 13 december 1999. Hij studeert piano aan het conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Zijn vorige docenten waren David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam en Henk Ekkel in de Academie Muzikaal Talent. Hij volgde masterclasses bij onder andere Igor Roma, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelde ook enkele keren met orkesten zoals het Residentie Orkest in Den Haag en Sinfonia Rotterdam. Hij is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op tv bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op Radio 4. In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours, terwijl hij tevens een eerste prijs kreeg bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleiding bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours. Samen met Pieternel Tils en Florianne Remme vormt hij het Audax trio.

Het Euregio Rijn–Waal Studentenmuziekfestival is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband met als doel jong muzikaal talent een podium te geven.

Zaterdag 1 augustus is het de beurt aan Vinsenso Julius Pratama Husin uit Indonesië met werken van Bach, Chopin, Liszt en Debussy.

Meer berichten