Blije leerlingen van basisschool 't Leemvoort in Westendorp.
Blije leerlingen van basisschool 't Leemvoort in Westendorp. (Foto: )

De zomer door met bibliotheek

Oude IJsselstreek - Voordat de vakantie echt begon, heeft de Bibliotheek Achterhoekse Poort tasjes uitgedeeld aan basisschoolleerlingen in groep 3 en 4. In deze tasjes zaten een leespaspoort, een Bingokaart, een knutselwerkje en een brief met tips voor de ouders.

Het doel van deze tasjes is om ervoor te zorgen dat de kinderen gedurende de vakantie blijven lezen en niet terugvallen in leesniveau.

Rondom het Vakantielezen is er een speciale thuiseditie ontwikkeld. Hierbij kunnen kinderen samen met hun gezin op schattenjacht. De jacht begint met het ophalen van een landkaart in een van de vestigingen van Bibliotheek Achterhoekse Poort. Op deze landkaart staan de 6 landen waarin online een schat te vinden is door het doen van opdrachten. Met de gevonden schat kun je vervolgens in de Bibliotheek een sticker ophalen. Is de landkaart vol? Dan maak je kans op prijzen.

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 juli houdt de Bibliotheek Achterhoekse Poort een voorleesweek. Medewerkers van de Bibliotheek gaan dan op verschillende locaties van 14.30 tot 16.00 uur voorlezen aan groepjes kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Op maandag 20 juli staan ze op het schoolplein en op het grasveld bij de Liboriusschool en KOV in Dinxperlo.

Op dinsdag 21 juli bij koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen.

Op woensdag 22 juli bij speeltuin Robbedoes in Aalten en De Ossenkop in Bredevoort.

En donderdag 23 juli bij speeltuin Engbergen in Voorst.

De VakantieBieb is een app die iedereen gratis kan downloaden. De app is helemaal vernieuwd en er staan dit jaar naast e-books voor het eerst ook luisterboeken op. De app is tot en met 31 augustus beschikbaar in de stores.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten