Foto:

Kunstwerk ter gelegenheid van opening DRU Inspiratiepunt

Ulft - Ter gelegenheid van de opening van het DRU Inspiratiepunt kreeg kunstenaar Léon Marie Dekker opdracht een kunstwerk te ontwerpen. Op 2 juli werd dit kunstwerk onthuld tijden de officiële opening van het DRU Inspiratiepunt.

Het DRU Inspiratiepunt is de nieuwe inspiratieplek voor toeristen en bezoekers aan de regio en het park. “Met de opening van het Inspiratiepunt is een grote wens in vervulling gegaan om historie, cultuur, innovatie, toerisme en recreatie met elkaar te verbinden”, vertelt Juliëtte Hofman, directeur van het DRU Industriepark. “Wij vonden dit de ultieme gelegenheid om een kunstenaar te vragen een kunstwerk te creëren, dat deze verbinding representeert.”

Léon Marie Dekker is de bewuste kunstenaar. Hij ontwierp twee zeefdrukken waarop de karakteristieke watertoren van het DRU Industriepark te zien is. Op de toren staat 1754: het jaar waarin de hoogoven en ijzergieterij de Olde Hut werd gesticht. En de periode waarin de industriële revolutie in de Achterhoek vol op gang kwam en de basis werd gelegd voor het ondernemerschap dat de regio tot op de dag van vandaag kenmerkt.

“De stralen verbeelden het nieuwe licht dat het DRU Industriepark uitstraalt over de regio, een nieuwe functie voor uniek industrieel erfgoed”, verduidelijkt de kunstenaar. “Ik vind het belangrijk om verbinding te maken met de streek waar ik woon. Met veel enthousiasme heb ik gewerkt aan een zeefdruk die een link legt met het verleden en het heden”, legt Dekker uit.

“Een kunstwerk dat vanuit historisch perspectief een doorkijk biedt naar de toekomst van onze regio. Dat is toch wel een prachtige manier om onze Achterhoekse kwaliteiten in beeld te brengen”, aldus Hofman. “De Achterhoek is een innovatieve regio en toeristische ondernemers zitten niet stil. De inhoud van het inspiratiepunt zal dan ook continu worden doorontwikkeld, zodat onze bezoekers te allen tijde een actueel aanbod ontvangen van hetgeen er in de regio te ontdekken is.”

De zeefdrukken zijn vanaf 3 juli te koop in het DRU Inspiratiepunt. De opbrengst van de zeefdrukken wordt gebruikt voor de verdere doorontwikkeling van het Inspiratiepunt.

Verdere informatie: www.dru-industriepark.nl/zeefdrukken.

Meer berichten