Het beeld De Fazant wordt zondag onthuld en krijgt een plek voor de ingang van woonzorgcentrum De Schuylenburgh. (foto: Evelien Jorna)
Het beeld De Fazant wordt zondag onthuld en krijgt een plek voor de ingang van woonzorgcentrum De Schuylenburgh. (foto: Evelien Jorna) (Foto: )

De Fazant keert terug in Silvolde

Silvolde - Zondag is de feestelijke onthulling van een beeld voor de ingang van De Schuylenburgh in Silvolde. Het beeld De Fazant stond ooit aan Terborgseveld. Het raakte zoek, maar is na intensief speurwerk teruggevonden.

Het opmerkelijke verhaal begint in 1973 toen de Rabobank een kantoor opende in Silvolde en een bedrag schonk aan het dorp. Kunstenares Annemie Slager kreeg de opdracht voor een beeld, dat in het plantsoen voor de bibliotheek kwam te staan. Het beeld De Fazant viel ten prooi aan baldadigheid en kwam al snel in een hoekje in de bibliotheek terecht. Oud-docente beeldende vorming Evelien Jorna zag het daar regelmatig staan en gaf ooit haar leerlingen opdracht meer over het beeld uit te zoeken en dat verhaal kwam in een boekje over beeldende kunst in Wisch. In 2019 bestond Silvolds Belang 100 jaar en Evelien stelde voor het beeld terug te laten keren in het Silvolds straatbeeld. Maar de vogel was gevlogen en niemand wist waarheen. Na uitgebreide zoekacties van de bibliotheek en de belangenvereniging werd het teruggevonden. Medewerker Martin Messing van De Schuylenburgh heeft een sokkel gemaakt en zondag 12 juli om 16.00 uur wordt het beeld onthuld door Bob Timmer, oud-directeur van de Rabobank en bewoner van het woonzorgcentrum. Excelsior geeft vanaf 14.30 uur een concert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden