Juliëtte Hofman, Janine Kock en Manuel Hezeman met een exemplaar van het kunstwerk. (foto: Roel Kleinpenning)
Juliëtte Hofman, Janine Kock en Manuel Hezeman met een exemplaar van het kunstwerk. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Opening DRU Inspiratiepunt: 'Nog zoveel moois te ontdekken'

Ulft - Middels het veilen van het eerste exemplaar van een kunstwerk dat Léon Marie Dekker speciaal voor de gelegenheid had gemaakt, werd het nieuwe DRU Inspiratiepunt geopend.

Op het DRU Industriepark is het Loonbureau vanaf nu de plek waar toeristen op een interactieve manier alles te weten komen over zowel de streek als over het DRU Industriepark. "Vroeger was de VVV een plek waar je binnen ging met een vraag en weer naar buiten kwam met een antwoord. Tegenwoordig ga je binnen met een vraag en kom je naar buiten met een tas vol ideeën en inspiratie", meldde Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme. Dit overkoepelde orgaan opende na Winterswijk en Zutphen het derde inspiratiepunt. In Ulft dus, in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek en het DRU Industriepark.

"80 procent van de invulling van de inspiratiepunten zijn lokaal, de overige 20 procent hebben de Achterhoek als rode draad", aldus Hezeman. "Ik kijk enorm uit naar wat dit de regio gaat brengen", vulde DRU Industriepark-directeur Juliëtte Hofman aan.

Rundum Hause

Het inspiratiepunt werd met goedkeuring bewonderd door de genodigden, die in groepjes van maximaal 12 mensen tegelijk binnen mochten kijken. "Niet alleen de toerist is de doelgroep, maar ook inwoners van Oude IJsselstreek en omringende gemeenten raad ik aan eens binnen te lopen. Je zult verbaasd zijn wat je nog allemaal aan bijzonders kunt ontdekken in je eigen regio. Zeker in deze vakantieperiode waarin velen van ons 'rundum Hause' blijven vanwege de coronaperikelen, is dit een echte aanrader", stelde wethouder Janine Kock.

Vrijwilliger Sylvia van Londen beaamde dit. "Ik woon al 40 jaar in deze gemeente, maar nog steeds ontdek ik prachtige routes die ik niet ken. Mooi om dat ook uit te dragen in het nieuwe DRU Inspiratiepunt."

Zij is een van de 30 vrijwilligers die het gezicht zullen zijn van de 'VVV XXL'. Laurence van de Meeberg enthousiasmeerde deze groep mensen op haar karakteristieke wijze om aan de slag te gaan in het voormalige Loonbureau, te vinden vlak bij het in het oog springende beeld van de IJzersgieter op het plein bij het Portiersgebouw.

Balie voor kaartverkoop

Het DRU inspiratiepunt wordt de nieuwe voordeur/receptiebalie van het DRU Industriepark, dus inclusief kaartverkoop voor (culturele) activiteiten in het Portiersgebouw. De oude receptiebalie in het Portiersgebouw wordt omgedoopt tot facilitaire balie. 

Escape Room

Tijdens de openingshandeling lieten twee studenten van het Graafschap College een teaser zien van een Escape Room ('de Ulftsche Pan'), die eind dit jaar de deuren moet gaan openen. "Een mooi voorbeeld van de vele takken van sport die we hier beoefenen", besloot Juliëtte Hofman.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden