Benthe was de winnares van de tekening van de kaft in 2019. Links wethouder Janine Kock, rechts wethouder Bert Kuster.
Benthe was de winnares van de tekening van de kaft in 2019. Links wethouder Janine Kock, rechts wethouder Bert Kuster. (Foto: )

Sjors Sportief en Creatief voor alle basisschoolkinderen

Oude IJsselstreek - Voor het derde achtereenvolgende jaar biedt gemeente Oude IJsselstreek alle basisschoolleerlingen de mogelijkheid op laagdrempelige wijze kennis te maken met sport & cultuur binnen de gemeente.

Het project 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur. De kinderen kunnen zo hun interesses en talenten verkennen zonder direct lid te hoeven worden.

Het afgelopen jaar zijn er door verenigingen, cultuurinstellingen en kunstenaars 610 activiteiten aangeboden waarop 576 inschrijvingen hebben plaats gevonden. Reden voor de gemeente het project komend schooljaar voort te zetten. De buurtcoaches en cultuurcoach zijn verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering.
Sportverenigingen en culturele aanbieders kunnen zich nog steeds aanmelden om hun sport of creatieve activiteit te promoten in het Sjorsboekje. Dit kan op de website sportstimulering.nl, kies voor aanmelden aanbieders of neem contact op met de buurtsportcoaches. (buurtsport@helpgewoon.nl). Iedere aanbieder van leuke naschoolse sport- en spelactiviteiten mag gratis aan het boekje meedoen.
Alle activiteiten worden gebundeld in een kleurrijk activiteitenboekje en aan alle basisschoolkinderen in Oude IJsselstreek onder de aandacht gebracht. Kinderen kiezen uit dit boekje een of meerdere kennismakingsactiviteiten.

In september worden de boekjes op alle scholen in de gemeente uitgedeeld en via de website kunnen kinderen zich vervolgens eenvoudig inschrijven. De inschrijvingen verlopen volledig automatisch en vallen net als bijvoorbeeld een lidmaatmaatschap van een vereniging ook onder de 'Alle kinderen doen mee regeling' van de gemeente.

Alle kinderen in de gemeente kunnen nog meedoen met de tekenwedstrijd voor de kaft van het boekje Sjors Sportief en Creatief. Vraag er ook naar op school of mail je tekening door naar buurtsport@helpgewoon.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden