Foto: Pixabay

Achterhoekse jeugd laat stem horen tegen racisme

Varsselder-Veldhunten - Na het zien van de beelden van de Amerikaanse opstanden na de dood van George Floyd wilden Dante van Hasselt en Pepijn Rözer gelijk in de trein stappen om te demonstreren. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om dit op een normale manier te doen. Het opzetten een gezamenlijk muziekproject via sociale media werd daarom geboren.

Om hun stem te laten horen plaatsten ze een oproep op Instagram om gezamenlijk een geluid te maken vanuit de Achterhoek, dat dit niet de wereld is waarin ze geloven. Gelijk stroomde de inbox vol met andere jongeren, die hetzelfde voelden en zich spontaan aanmelden voor een bijdrage aan dit project.

Na de vele reacties is het gezamenlijke muziekproject : “Walls” ontstaan, De track Walls is te beluisteren op Spotify onder de naam Dan Mango. Vanaf 3 juli staat ook de video gereed op Youtube. Ook dit zal worden uitgewerkt door mensen die zich vrijwillig via de sociale media hebben aangemeld.

Het doel van ons project is om vanuit de Achterhoek, ondanks de corona beperkingen, onze stem te laten horen. We geloven niet in een wereld met racisme, etnische profilatie en racistisch geweld. “The world is gonna change”.

Uitwerking

Zondag 7 juni kwamen bekenden en onbekenden met hun instrumenten naar Varsselder.

Na een dag hard werken was de basis gelegd. Aan dit project werkten mee:

Zang: Dante van Hasselt, Pepijn Rözer, Gilles Oortgiezen, Janna Hulshof, Puck van de Aar, Milou Idink, Zoë Vriesen.

Gitaar: Thijs Hegman.

Drums: Bas Janssen,

Trompet: Gijs Nijenhuis.

Basgitaar: Pepijn Rözer.

Cover: Sverrix.

Productie en tekst: Dante van Hasselt.

Meer op: https://distrokid.com/hyperfollow/danmango1/walls/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden