Mevrouw Elly Jaartsveld ontvangt 'Jaartsveld Wegenbouw, 5 generaties 1848 - 2013' van samenstellers Robbie Wolters (links) en Hein Bisterbosch. (foto: Charlotte Wolters)
Mevrouw Elly Jaartsveld ontvangt 'Jaartsveld Wegenbouw, 5 generaties 1848 - 2013' van samenstellers Robbie Wolters (links) en Hein Bisterbosch. (foto: Charlotte Wolters) (Foto: )

Publicatie Jaartsveld Wegenbouw

Silvolde - Dat in Silvolde de klokken luiden is te danken aan Jaartsveld. Het wegenbouwbedrijf heeft tot op de dag van vandaag zijn sporen nagelaten in het dorp. Over de geschiedenis is de publicatie 'Jaartsveld Wegenbouw, 5 generaties 1848 - 2013' verschenen, die digitaal is te lezen op Silvoldepedia, een website met Silvoldse wetenswaardigheden.

Nadat het archief van het wegenbouwbedrijf in 2018 bij Old Sillevold terechtkwam, besloot Robbie Wolters, oud-voorzitter van de heemkundige vereniging, de documentatie uit te zoeken en te bundelen. Ook geboren Silvoldenaar Hein Bisterbosch, wiens moeder uit het geslacht Jaartsveld stamt, tekende voor de samenstelling. Vele uren zijn besteed aan het uitzoeken van de honderden documenten, foto's en krantenknipsels om een chronologisch beeld te krijgen van een bedrijf met internationale allure, dat veel voor Silvolde heeft betekent, zoals het geschenk van de kerkklokken. De geschiedenis van het bedrijf wordt in beeld gebracht door een grote hoeveelheid scans uit het bedrijfsarchief en andere publicaties. Ook zijn enkele interviews met oud-werknemers opgenomen.


Het boek is in een beperkte oplage verschenen. Belangstellenden kunnen het digitaal lezen op Silvoldepedia: Jaartsveld Wegenbouw.

www.silvoldepedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden