Hond.
Hond. (Foto: Pixabay)

Dierencentrum Achterhoek maakt bezwaar tegen aantijgingen

Doetinchem - "Wij herkennen ons op geen enkele wijze in de bewering dat het asiel een verleden met bijtincidenten van de hond zou verzwijgen!"

Dat stelt het Dierencentrum Achterhoek naar aanleiding van een bericht van de NOS deze week: 'Dierenasiels verzwijgen verleden van gevaarlijke vechthonden'. 

Alex Ebbers en  Ina Sämmang van het asiel aan de Edisonstraat: "Wij maken met klem bezwaar tegen deze aantijgingen. Wij willen benadrukken dat het Dierencentrum Achterhoek een plaatsingsbeleid voert dat erop gericht is de veiligheid te waarborgen en incidenten te voorkomen, in het belang van de mens, maar juist ook van het betreffende dier! Te gaan voor kwaliteit in plaats van (snelle) kwantiteit. Een cruciaal onderdeel daarvan is juist openheid te verschaffen over het gedrag van de hond en de incidenten die zich mogelijk hebben voorgedaan. Een zichzelf respecterende dierenopvang weet dat dit verzwijgen leidt tot leed voor mens en dier en neemt haar primaire taak dan ook niet serieus. Wij distantiëren ons dan ook van het beeld dat in het artikel wordt geschetst."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden