Er werden 100 oorbeschermers overhandigd aan Jelle Hoogeveen (regiomanager van Azora).
Er werden 100 oorbeschermers overhandigd aan Jelle Hoogeveen (regiomanager van Azora). (Foto: )

3D geprinte oorbeschermers voor medewerkers van Azora

Oude IJsselstreek - Stichting Connect to Share en Makerspace Duiven van Zo!Diva hebben de handen in één geslagen om samen oorbeschermers te printen voor de mondkapjes die mensen in de zorg dagelijks dragen.

Makerspace is een werkplek voor mensen uit de gemeente Duiven waar makers bij elkaar komen om te creëren, te leren en te innoveren. Emil Glänzer, van Makerspace, kwam op het idee om de oorbeschermers te printen op een 3D-printer.

Stichting Connect to Share is een Liemerse stichting die mensen uit de regio wil verbinden met mensen uit andere landen om van elkaar te leren. Dit doet de stichting door middel van internationale projecten. Tijdens de coronacrisis lagen deze projecten stil. George Ringhilescu, voorzitter van Stichting Connect to Share, dacht na over wat de stichting in deze tijd voor mensen kon betekenen. Na een vergadering met de andere bestuursleden was de beslissing snel genomen; samenwerken met Makerspace Duiven. Twee bestuursleden schaften op eigen kosten een 3D-printer aan en vanaf dat moment zijn de drie printers de hele dag aan het printen. De stichting betaalt de kosten voor het materiaal, PLA, biologisch afbreekbaar plastic.

Inmiddels zijn er al heel wat oorbeschermers geprint. Een deel hiervan is overhandigd aan Azora, waar men enthousiast op deze mooie gift reageerde. De zorgmedewerkers bij Azora kunnen deze oorbeschermers goed gebruiken. Op de verpakking van de oorbeschermers staat de volgende toepasselijke tekst: 'Zorg voor elkaar met een klein gebaar!'

www.connect-to-share.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden