Foto:

Zonnepanelen voor Azora Debbeshoek in Ulft

Ulft - Woensdag 3 juni 2020 is de brutoproductiemeter geplaatst in Debbeshoek in Ulft.

Dit is de tussenmeter die er voor zorgt dat de zonnepanelen op het dak van het woonzorgcentrum en verpleeghuis in gebruik genomen kunnen worden.

Het is de eerste zonnestroominstallatie van Azora. Achter de schermen gebeurt er veel aan de verduurzaming van de gebouwen van Azora, maar nu wordt het daadwerkelijk zichtbaar. Alhoewel: niet helemaal zichtbaar, want de zonnepanelen liggen keurig achter de dakranden verscholen en zijn dus niet zichtbaar vanaf de straat.

Om te voorkomen dat de dakbedekking na het plaatsen van de zonnepanelen vervangen zou moeten worden, is de bestaande dakbedekking overlaagd en is gelijk 80 millimeter extra isolatie aangebracht. Vervolgens zijn op de nieuwe dakbedekking 320 zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 104.000 Wp. Deze zonnepanelen zorgen ervoor dat circa 1/3 van het verbruik van Debbeshoek nu opgewekt wordt door eigen zonnepanelen. Het dakvlak is niet groter om nog meer zonnepanelen te plaatsen.

De zonnestroominstallatie is aangelegd in samenwerking met Van Dorp Installaties uit Zevenaar, Kok Duurzaam uit Didam en Roofing Service Nederland uit Brummen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden