Terrein Helmink Diepvries in Varsseveld.
Terrein Helmink Diepvries in Varsseveld. (Foto: Google Maps)

Nieuwbouw op locatie Helmink Diepvries

Varsseveld - Het college van Burgemeester en wethouders heeft op 26 mei besloten om principe-medewerking te verlenen aan het plan om de voormalige bedrijfsruimte van Helmink Diepvries te slopen en hiervoor maximaal 7 levensloopbestendige woningen te plaatsen.

Woningbouw in VarsseveldDe afgelopen jaren is een beperkt aantal woningen gebouwd in Varsseveld. Tegelijkertijd is de vraag gestegen. Hierdoor is een tekort aan woningen ontstaan. De gemeente wil een inhaalslag maken en stimuleert eigenaren om hun leegstaande vastgoed te herontwikkelen naar woningen.

Plan

De eigenaar wil het pand van Helmink Diepvries slopen. Op deze locatie en de parkeerplaats die erbij hoort komen maximaal 7 vrijstaande levensloopbestendige (senioren)woningen op een wat groter kavel. Wethouder Ben Hiddinga: ‘Dit is waar Varsseveld om vraagt: nieuwe woningen én het opruimen van een rotte kies.’

Vervolg 

Nu er principe-akkoord is verleend, kan de eigenaar het plan verder uitwerken. Hiervoor moeten nog diverse onderzoeken worden gedaan en er moet een vergunningsprocedure worden gevolgd.


Meer berichten