Mirjam ter Heurne en Hans Schepers Borhuus Varsseveld. (foto: Roel Kleinpenning)
Mirjam ter Heurne en Hans Schepers Borhuus Varsseveld. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Borchuus Varsseveld start weer op

Varsseveld - De huiskamer van Varsseveld, het Borchuus, opent weer langzaam haar deuren en er worden weer activiteiten opgestart. “Officieel mogen we pas op 1 juni open”, zegt Bert Jongsma, voorzitter bestuur van het Borchuus. “In de afgelopen tijd hebben we maatregelen getroffen om te voldoen aan de regels van het RIVM, waaronder de 1,5 meter afstand, zodat iedereen hier veilig naartoe kan.”

door Carla van der Meer

“Er worden nu al wel muzieklessen 1-op-1 gegeven”, vervolgt Jongsma. “We richten onze ruimtes zo in dat groepen tot 30 personen hier corona-proof kunnen vergaderen, trainingen of activiteiten kunnen volgen.”

“We hebben al diverse aanvragen voor 1 juni, onder andere trainingen van een zorginstelling”, vertelt Mirjam ter Heurne, manager Borchuus. “Die kunnen we huisvesten met inachtneming van de 1,5 meter afstand.” Het Borchuus beschikt over diverse ruimtes. “In onze grote zaal zouden we 45 mensen op 1,5 meter afstand kunnen hebben”, laat Jongsma weten. “Maar tot 1 juni mogen er maar 30 in.” “Verder hebben we een zaal die nu geschikt is voor 9 personen en een zaal voor 12 personen”, geeft Ter Heurne aan. “De looproutes in het gebouw zijn aangepast, zodat de bezoekers elkaar niet kruisen in de gang. De ruimtes worden naar elke activiteit schoongemaakt.”

“We zijn zeer gastvrij”, geeft assistent manager Hans Schepers aan. Hij werkt sinds 20 april bij het Borchuus. “Op de achtergrond zijn we bezig om alles in orde te maken. We zijn met een commercieel plan bezig. Het Borchuus gaat zich meer richten op de commerciële markt."

“Veel bedrijven weten nog niet wat wij allemaal te bieden hebben”, laat Ter Heurne weten. “We hebben hier alle faciliteiten, inclusief lunches en buffetten.”

“We willen het Borchuus weer in het belang van de gemeenschap stellen en de Huiskamer van Varsseveld weer invullen”, aldus Jongsma. “Maar met alle nieuwe regels begeven we ons op onbekend terrein. Het is alsof je gaat wandelen, maar je moet onderweg zelf de routekaart maken.” Meer informatie: www.borchuus.nl.

“In het Borchuus kunnen mensen vaak makkelijker de regels naleven dan bijvoorbeeld bij thuiswerken”, laat Mirjam ter Heurne weten. “Hierbij denk ik aan mensen met een kantoor aan huis. Vaak hebben ze niet de ruimte om klanten te ontvangen en 1,5 meter afstand te houden. Hier gaat dat makkelijker. Sinds 23 maart kunnen mensen hier ook bloed laten prikken. Verder denken we na over het eetproject. Dit voorzag in een behoefte en we merken dat mensen dit missen."

Meer berichten